Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Kömürcü, son anketi yorumladı: 'Muhalefet için uyarı fişeği'

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Kömürcü, yaptıkları son anketin sonuçlarını yorumladı; iktidar partisinde 1.5 puanlık bir artış yaşandığını belirterek "Muhalefet için bir uyarı fişeği, ancak AKP'ye seçimi kazandıracak bir artış değil" dedi.

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Kömürcü, son anketi yorumladı: 'Muhalefet için uyarı fişeği'

GERÇEK GÜNDEM - Seçimlere bir yıldan az süre kala gözler, kamuoyu araştırma şirketlerinin anketlerine çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve liderliğini üstlendiği iktidar partisinin birçok ankette, ekonomik krizin de etkisiyle erime yaşadığı görülüyor.

Durum, son olarak Yöneylem Araştırma'nın saha çalışmasına yansıdı.

Bu ankette; 2018'de yapılan genel seçimde oyların yüzde 42.56'sını alarak sandıktan birinci parti olarak çıkan AKP'ye desteğin yüzde 25.4 olduğu görülüyor. İktidar partisini, yüzde 23.2'yle CHP ve yüzde 11.1'le İYİ Parti takip ediyor. HDP, yüzde 7.5'le dördüncü sırada yer alırken, MHP yüzde 5.8'le baraj altında kalıyor.

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, kişisel Twitter hesabında bu verileri yorumlarken ilginç bir noktaya dikkati çekti.

'AKP'NİN OY ORANINDA 1.5 PUANLIK ARTIŞ VAR'

AKP'nin oy oranında geçtiğimiz aya göre 1.5 puanlık bir artış olduğunu dile getiren Kömürcü, bunda iktidarın eylül ayı içindeki 'haciz - icra düzenlemesi' ve 'sosyal konut projesi' gibi hamleleri kadar, altılı masanın sergilediği dağınık görüntünün de etkisi olduğunu söyledi.

'4 AY BOYUNCA KARARSIZLAR DAĞITILMADAN YÜZDE 25'İN ALTINDA ÖLÇMÜŞTÜK'

Uzman isim, "Son 4 aydır siyasi tablo belli bir dengeye oturmuş, AKP ile CHP kafa kafaya görünüyordu. AKP'nin oy oranını 4 ay boyunca kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan yüzde 25'in altında ölçmüştük" bilgisini verdiği analizinde şunları kaydetti:

'MUHALEFET İÇİN BİR UYARI FİŞEĞİ'

"Yüzde 25 seviyesi, AKP'deki küçük ama istikrarlı erimenin bir çözülmeye dönüşüp dönüşmeyeceği sorusunu beraberinde getiriyordu. Bununla bağlantılı bir diğer soru 'AKP'nin çekirdek ve sadık seçmeni de kopabilir mi?' sorusuydu. Şimdi AKP yeniden yüzde 25'in üstüne çıkmış görünüyor.

Önümüzdeki aylarda tekrar yüzde 25'in altına mı inecek, yoksa yukarı doğru yeni bir trend mi oluşacak takip edip araştırmak gerek. 1,5 puanlık artış muhalefet için bir uyarı fişeğidir, ancak AKP'ye seçimi kazandıracak bir artış değildir."

Etiketler
Anket Yöneylem Muhalefet Seçim