Dana kaburganın fiyatı ve tarifi

Kırmızı et denizce akla ilk gelen ürün dana etidir. Etin kokusuz ve yumuşak olması dana etine rağbetin artmasına neden oluyor. Dana eti ile pişen yemeklerin lezzetine lezzet kattığı aşikâr.

Dana kaburganın fiyatı ve tarifi

Dana kaburga ise kişinin kendini yemekle ödüllendirmesi gibi bir şey oluyor. Dana kaburganın fiyatı ortalama 42 lira ile 50 lira arasında değişiyor. Fiyat olarak bütçeyi az da olsa etkileyen bu lezzetin farkına vardıktan sonra başka bu fiyata değdiğine sizde ikna olacaksınız.

Bu lezzetin daha önce deneyenleri birde fırında yapmalarını tavsiye ediyoruz. Fırında dana kaburga nasıl pişirilir sorunun cevabı bazı püf noktalardan geçiyor. Emin olun daha özce yediklerinizi unutacak bir nevi damak tadınıza bayram tadında şeker ikram etmiş olacaksınız. Fırında dana kaburganın püf noktalarına da değinerek akşam yemeğini usta bir şefin spesiyali gibi kolayca hazırlayıp sunum yapabileceksiniz. Fırından çıkardıktan sonra dumanı üzerindeki bu lezzetin kemiklerin et ile bağlantısını kalmadığını görecek etin ise iplik gibi dağıldığına şahit olacaksınız.

Belki de mutfağınızda daha önce hiç denemediğiniz fakat denedikten sonra ana yemeklerinizin baş tacı olacak bu lezzetin malzemeleri oldukça basit. Fırında dana kaburga tarifi ;2 kilo civarında dana kaburgayı kasaptan hem kemikli hem de üzerinde ki iç yağı ayıklatmadan satın alıyoruz. üzerinde bulunan yağlar fırında dana kaburgamızı lezzetli kılan püf noktalardan biri. Dileyen sevmiyorsa piştikten sonra iç yağ kısmını bıçak veya çatalla temizleyebilir.

Bir kap içerisine 2 çorba kaşığı yoğurdu, 6 7 diş sarımsak rendesini, 1 çay bardağı zeytin yağı, karabiberi. bir tutam biberiye ve kekiği son olarak da sahanda dövülmüş kaya tuzunu iyice karıştırarak marine edilir. Fırında pişireceğimiz dana kaburgamızı yağlı kağıt üzerine yerleştiriyoruz. marine edilmiş karışımı kaburganın her yerine gelecek şekilde yediriyoruz. karışımı arttırmayın hepsini kullanın.

Fırında pişen bu lezzeti daha da lezzetli yapmak için 3 adet arpacık soğanı da kaburganın yanına koyup yağlı kağıt ile kaburgayı sarın. ardından folyo ile açık hiçbir yeri gelmeyecek şekilde tekrardan sarın ve tepsiye yerleştirin. Sağlık açısından önemli olan kısım ise folyonun et ile temas etmemesidir. kansorejen etki edildiği öne sürüldüğü için et ile teması önlenmelidir.

220 derecede önceden ısıtılmış fırına tepsimizi verip yaklaşık 1.5 saat pişiriyoruz. Yine bir püf noktadan bahsedecek olursak pişen kaburgamızın dumanı üzerinde iken servis edilmesidir. Dileyen çatallata bile kolayca parçalara ayrılan dana kaburganın üzerine barbekü sos ilave ederek farklı bir damak tadını deneyebilirsiniz. Her hali lezzet konuşturan dana kaburga mutlaka fırında denemelisiniz.

Etiketler
Uşak Kırmızı et