Trafik kazasında ölen Türk futbolunun genç yıldızı Ahmet Çalık kimdir?

Türk futbolunun genç yıldızı Ahmet Çalık, bu sabah geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Çalık'ın arkasından tüm spor camiası taziye mesajları yayımladı.

Trafik kazasında ölen Türk futbolunun genç yıldızı Ahmet Çalık kimdir?

Futbolda herkesin sevip saygı duyduğu, duruşu ile herkesin takdirini kazanan Ahmet Çalık'ın hayatını kaybetmesi derin bir üzüntüye neden oldu. Çalık'ın kısa hayatına sığdırdığı kariyeri ise yeniden merak konusu oldu.

Türk futbolunun ‘‘yetenekli futbolcu fabrikası’’ olarak bilinen Gençlerbirliği’nin son dönemdeki yıldızlarından biri olan Ahmet Çalık, 22 yaşında Galatasaray tarafından transfer edildi. 2017 yılının Ocak ayında gerçekleşen ara transferden Ankara’nın kırmızı siyahlı kulübü 2,5 milyon Euro kazanırken genç Çalık da seneliği 900 bin Euro’dan 4,5 yıllık sözleşme ile kendini Galatasaraylı yapan sözleşmeye imza attı.

Büyük umutlarla İstanbul’a gelen gözde stoper, o sezonu üçüncü bitiren Galatasaray’da sürekli yer bulsa da pek başarılı olamadı. 2016-2017 sezonunu ikinci bitiren Galatasaray, Maicon ve Fernando’yı da transfer edince Ahmet Çalık gözden düştü. Serdar Aziz, Hakan Balta’nın da gerisinde kalan Çalık, sarı kırmızılıların şampiyon olduğu sezonda sadece dört lig maçında kadroya girebildi.

MAICON VE LUYINDAMA ARASINDA KALDI, YETERİNCE ŞANS BULAMADI

Bir sonraki sezon Maicon gitti ama yerine Lyundiama geldi ve Ahmet Çalık’ın kaderi pek değişmedi. Galatasaray yine şampiyon olurken Ahmet Çalık bu kez 7 Süper Lig maçında süre alabildi.

Ahmet Çalık’ın üçüncü sezonunda son iki yılın şampiyonu ligi beşincilikle tamamlarken başarısızlığının faturasını ödeyenlerden biri Ankaralı genç stoper oldu. Biri sarı kırmızılıların 21 yıl ve 49 maç sonra sarı lacivertlileri Kadıköy’de devirdikleri 3-1’lik maç olmak üzere 11 maçta forma giyen Ahmet Çalık artık yeterli görülmüyordu.

Bu durum onun şans bulduğu maçlarda özgüvenli oynamasını engelliyordu. Teknik direktör Fatih Terim sonunda kararını verdi. Ahmet Çalık, Galatasaray formasıyla üç buçuk sezonda 53 maçta çıkıp üç gol atıp ve bir kırmızı kart gördükten sonra Florya’ya veda etti.

KONYASPOR'DA KÜLLERİNDEN DOĞDU

2020 yılının Ekim ayında Galatasaray yönetimi 1,1 milyon Euro ödeyerek Çalık’ın sözleşmesini fesh edince Ahmet Çalık’ın tercihi Konyaspor oldu. Ligin her zaman çekilen yeşil beyazlı kulübünde ilk sezonunda 29 maçta forma giydi. Konyaspor düşme riski taşımadan ligi on birinci sırada bitirirken sezonun ikinci yarısında kulübe gelen teknik direktör İlhan Palut’un da güvenini kazandı.

Konyaspor’daki ikinci sezonu ise mükemmel geçiyordu. Yeşil beyazlılar, zor günler geçiren 3 Büyükler Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktş’ın çok önünde ligi ikinci sırada götürülerken lider Trabzonspor’un arkasındaki en büyük tehdit olarak görülüyordu. 16 golle bordo mavililer ligin en az gol yiyen takımı olarak sezona devam ederken bu kategoride de ikinci sırada Konyaspor bulunuyor ve bu başarının en önemli mimarlarından biri Ahmet Çalık’tı. Florya’da yeterli şans bulamayan Çalık, bu başarısı ile yeniden İstanbul’a göz kırparken talihsiz bir kazayla hayata gözlerini yumdu.

AHMET ÇALIK 66 KEZ MİLLİ OLDU

Ahmet Çalık tüm yaş gruplarda milli olmuş ender yeteneklerdendi.

2010 yılında U-16 ile başlayan kariyeri ile tüm yaş gruplarında devam etti ve toplam 66 kez milli formayı giydi

2015 ve 2017 yıllarında sekiz de A Milli takımın formasını giyen Çalık, 27 Mart 2017’de Molodova ile oynanan ve 3-1 A Milli takımın galibiyeti ile biten maçta gol atma başarısı gösterdi.

Etiketler
Ahmet Türk Bolu Futbol Trafik