Eren Erdem: 'HDP legal bir parti' dediğim için dava açıldı, Bahçeli'nin konuşmasını delil göstereceğiz

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem, katıldığı bir canlı yayında 'HDP legal bir parti' dediği için hakkında dava açıldığını söyledi. AKP'li Mehmet Ali Cevheri'nin aynı yöndeki sözleri, Cumhur İttifakı'ndan destek almıştı.

Eren Erdem: 'HDP legal bir parti' dediğim için dava açıldı, Bahçeli'nin konuşmasını delil göstereceğiz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için HDP'yi ziyaret etmesi tartışmaları sürüyor.

AYNI CÜMLE NEDENİYLE EREN ERDEM'E DAVA AÇILMIŞ

Ziyareti savunan AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin ''HDP'ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Meclis'te Grubu bulunan legal bir parti. ve Anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var. HDP, legal bir parti'' açıklamasına AKP ve MHP'den herhangi bir tepki gelmezken; eski CHP Milletvekili Eren Erdem'e aynı cümleler nedeniyle dava açıldığı ortaya çıktı.

''BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ DELİL OLARAK SUNACAĞIZ''

Tele1 canlı yayınına katılan Erdem, burada yaptığı açıklamada davada Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı 'HDP ile görüşmek doğru bir adımdır' açıklamasını davada delil olarak göstereceklerini söyledi.

Erdem, ''Hakkımda 'HDP legal bir partidir, Demirtaş ile görüşülmelidir' dediğim için dava açıldı. Avukatıma talimat verdim, Sayın Bahçeli'nin konuşmasını delil olarak sunacağız'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Eren Erdem Cumhur İttifakı HDP İttifak