Akşener'den Ahmet Hakan'a 'Tansu Çiller' yanıtı: Benim aklıma Erdoğan geliyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'te gündemi değerlendirdi. Akşener, Ahmet Hakan'ın kendisi ile ilgili yazdığı "Tansu Çiller" yazısına da yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu sabahki adresi FOX TV oldu. İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in konuğu olan Meral Akşener, Türkiye'nin hızla akan gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşener, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın "Çiller deyince benim aklıma Meral Akşener geliyor" sözlerine de canlı yayında yanıt vererek "21 yılın sonunda Çiller deyince benim aklıma Tayyip Erdoğan geliyor." dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

Biz sabah erken geldik, yolda herhangi bir kapalı alan yoktu. Buraya gelmeden önce Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Kendisinin AKOM'da çalışmalara devam ettiğini söyledi ve İstanbullular'dan bir ricası oldu. İmamoğlu, İstanbul halkının mümkün olduğunca trafiğe çıkmamasını rica etti. Çok zorunlu durumlarda dışında da evde kalmalarını rica etti. Devletin kurumlarında muhalefet-iktidar diye bir şey olmaz. İktidar muhalefetin gücünden artı devriş yapmamalıdır. Sahada çalışan insanlara başarılar biliyorum. Bu sefer vatandaş öncesinden bilgilendirdiği için umarım kötü durumlar oluşmaz. Yüksek katlarda da koordinasyonlu çalışılmasını rica ediyorum.

UKRAYNA'NIN İŞGALİ

Keşke Antalya'daki görüşmeden bir sonuç çıksaydı, çok mutlu oluduk. Yan yana gelinmesini sıfır noktasında değerlendirmiyorum, güzel adımlar. Ama sonuç çıkmasını umut ederdim. Neoliberalizm denilen kapitalizmin yeni bir yöne evrildiği süreçte otoriter rejimlere Batı dünyası gözlerini kapattı ve oraları ucuz birer üretim üssü gördü. Tüm otoriter rejimlere kol kanat gerdi ve gözlerini kapattı. Ucuz iş gücü ve üretime odaklandı. Böyle olunca otoriter yönetimler yayılmaya başladı ve gelinen noktada Ukrayna'nı işgale kalkışan bir Putin ortaya çıktı. Zelenskiy açık bir şekilde "Ben seçilirsem NATO'ya gireceğim" demiş ve vatandaş yüzde 70 oy vermiş. Putin diyor ki "hayır sen bunu yapamazsın, ben seni işgal ederim." Sen daha önce de Kırım'ı işgal ettin. Böyle bir çerçevede bizim bunu anlamamız mümkün değil. Batı dünyası ise dediğimiz çerçeveden baktığı için bu olayda sınıfta kaldı.

ERDOĞAN'IN "NE RUSYA'DAN NE UKRAYNA'DAN VAZGEÇEMEYİZ" AÇIKLAMASI

Vazgeçmemek başka bir şey, Ukrayna'ya yönelik haksız bir işgal var biz ne yapabildik? Bu asimetrik ilişkide hiçbir şey yapamadık. Tavşan kaç tazı tut' böyle bir anlayış olamaz. Tavrımızı koyabilmeliyiz.

ZEYTİN AĞAÇLARI KONUSU

Biz sizinle epeyi program yaptık ve her programda tarım konuştuk. Bu savaşta ortaya ne çıktı? Bizim Rusya'ya ne kadar bağımlı olduğumuz ortaya çıktı. Ukrayna'ya da ayçiçek bağımlılığımız ortaya çıktı. Çiftçi pahalıya ürettiği için üretimden çekildi. Türkiye her türlü üretimden ve özellikle tarım üretiminden çıktı. Koronavirüs nedeniyle ders alırlar zannetmiştik. Gıdaya ulaşım bir milli güvenlik sorunudur diye inanarak konuşmuşuz ve bunun üstüne sen zeytini ortadan kaldırıyorsun. 300-500 yıllık ağaçları söküp maden çıkaracaksınız, sonra onu yerine koyacaksınız. Bunun böyle olabileceğini söylemek bize, Türkiye'de yaşayan herkese hakarettir. Milletin adamıydı yandaşın adamı haline geldi. Kendisine önerilen her şeye "tamam" diyor ve yürüyor. Tarımı ve ekonomiyi yönetenlere baktığınızda durum içler acısı.

Tarım Bakanı gitti, yıllardır tarım zararlısı olduğunu söylüyorduk. Yeni gelen bakan umuyorum ki giden arkadaşın yakıp yıktığı her şeyi gündeme alır ve düzeltmek için bir şeyler yapar.

ÇOCUK BEZİNDE KDV TARTIŞMASI

Benim bunun sebebini anlamam mümkün değil. Siz anlayabilir misiniz? Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, bizim arkadaşların, İYİ Parti’nin önerisi ama ‘Evet’ dediğiniz zaman bu size de fayda sağlar. Şimdi Türkiye’nin geldiği noktada vatandaş unutulup gidiliyor. Benim esnaf gezerken de dikkat çekmeye çalıştığım nokta buydu. Esnaf için müşteri velinimet, bizim için de seçmen velinimettir. Bütün bunlara baktığınız zaman seçmen velinimet olmaktan çıkmış. İlgili şahıs ‘Ben şapkamı assam seçilirim’ diyor. Bu Sayın Erdoğan’ın milletin adamı olmaktan rantın adamı olmaya geçişinin başka bir ispatı da arkadaşlarının aldığı tutum.

Sayın Erdoğan’ın bugün çıkıp “Ey milletim kusuruma bakmayın. Bu ekonomimin her alanına kolumu soktum, bu hale geldi. Şu an itibari ile ekonominin hiçbir alanında olmayacağım. Merkez Bankası’nın özerkliğini sağlıyorum. Başına da çok liyakatli birini geçiriyorum. Ekonominin başına da hesap verebilir insanlar getiriyorum. Asla hiçbir şeye karışmıyorum” dediği anda göreceksiniz Türkiye’de neler olur? Bir kere birçok şey kendiliğinden değişir. Güven başlar.

ERDOĞAN ÖZÜR DİLEMELİ

Erdoğan çıkıp 'milletim özür dilerim elimi soktum bu işe olmadı' demeli. MB ve ekonominin başına hesap verebilir insanlar getirmeli ve hiçbir şeye karışmıyorum demeli. Göreceksiniz her şey düzelir. Arkadaşımız 'bay uzman'.

ERDOĞAN'IN DOKTORLARLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

En son doktorlar işte. Erdoğan düzenli olarak düşman ilan eder. 2002'de doktorların hiçbir işe yaramadığını iğnelerini hemşerilere yaptırdığını söylemişti. Daha düşük alan doktorlarla diğerlerini karşı karşıya getiriyor. 'Giderlerse gitsinler' diyen bir Cumhurbaşkanı var. İnanamadım. Bu bilinçli yapılan bir iş.

Erdoğan iktidara ilk geldiğinde doktorların hiçbir işe yaramadığını, iğnelerini hemşirelere yaptırdığını söylemişti. Hemşire ve doktorları karşı karşıya getirmek istedi. Halbuki koronavirüste tüm sağlık çalışanlarının bizim için ne kadar önemli olduğunu gördük. Ama bu arkadaş böler.

AHMET HAKAN'IN TANSU ÇİLLER YAZISI

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısını canlı yayında Akşener'e gösteren İsmail Küçükkaya, Hakan'ın 'Tansu Çiller deyince neden benim aklıma Akşener geldi' dediğini aktardı. Bunun üzerine Akşener, "Ahmet Hakan yanılıyor, 21 yılın sonunda Tansu Çiller deyince benim aklıma Tayyip Erdoğan geliyor." dedi.

ARTAN AKARYAKIT FİYATLARI

Demin Rusya'dan bahsettik. Rusya'nın yayılmacı bir politikası var. Kırım'la başladı Ukrayna'yı dahil ediyor. 650 milyar dolar parayı kenara koydu diye bir bilgi var. Devreye sokabileceğimiz fonlar gitti. Dolar aldı başına gitti. Bütün bunları özü, iş bilmezlik, israf, yolsuzluklardır. Siz köylüyü tarlasından ettiğiniz bir süreçte nasıl insanlara par kazandıracaksınız. O insan şehre gelmek zorunda kalıyor ve başka bir sorunla karşı karşıya kalınıyor.

Türkiye her türlü üretimden çıktı.

Katma değerle üretim yapılanbir sisteme geçilmesi lazım. Türkiye betona yatırım yaptı. Ortaya 5 tane şirket çıktı. Korunan bir insan grubu çıktı. Köprüler Demirel'in Özal'ın yapığı köprüde verilen paraya bakın ve şimdikilere bakın.

GRUP TOPLANTILARINDA MİZAHLA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM

İsmail Küçükkaya "İlginç bir siyaset söylemi geliştirmişsiniz? Ne demek istiyorsunuz?" diyerek İYİ Parti grup toplantısından görüntüler gösterdi. Bunun üzerine Akşener;

Güleriz ağlanacak halimize demek istiyorum. Çok acıtıcı şeyleri biraz da mizahla anlatmaya çalışıyorum. 4 ilim kaldı dolaşacağım. Bir eve gittim kadın 'böbreğimi satsam kaç para eder' dedi. Çocuğu kucağıma alıyorum zayıf , kemikleri sayılıyor.

Mizahla anlatmaya çalışıyorum. Gerçekten kötü durumumuz gelir düzeyi açılmış. Bir eve girdim. Satın almışlar evi. Eşi ölmüş. Emekli maaş 2 bin 400 lira. Evin ödemesi 2 bin. İki çocuk var. Gelen fatura 200 lira. Anlatabiliyor muyum orta sınıf bitti. Derin bir yolsuzluk var.

KILIÇDAROĞLU'NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Küçükkaya: Dostunuz, ortağınız aynı zamanda rakibiniz, ne diyorsunuz?

Çok güzel bir şey. Türkiye'nin her şehri kıymetli ve orada yaşayan her vatandaş değerli. Etnik, dini aidiyetlerinin mühafaza etmek kaydıyla o kimlik her şeyin üstünde. Biz böyle bakıyoruz. Çok güzel karşılanmış, ne güzel. Gittiğim evlerde de bazıları Kürt bazıları Türk... Vatandaşın ayağına gidilmesi önemli. Varlık fonu 1.6 milyar dolarlık anlaşma yaptı. Hazineye devredilecek bir şirket kredileri ödeyemediği için. Telekom şirketini 2026 yılında hazinaye devredilmesi gereken bir şirket. Türkiye'nin nasıl yönetilmesi gerektiğini gösterir bir durumdur.

2023 SEÇİMLERİ VE GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

İster 2023’te ister daha önce yapılacak seçimde Cumhurbaşkanlığı makamı değişecek. Millet İttifakı’nın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak. İkinci adım ise bu seçimde biz aynı zamanda Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak -ki şu anda iki parti bu sistemin içinde henüz değil, çünkü Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda anlaştık. Ama diyelim ki bu noktada beraber olundu, parlamentoda da 300 civarında bu senaryoları çalışmamız lazım. Çoğunluğu alacağız. 300-360 ya da 400 milletvekili alındığında hem parlamenter sisteme geçiş, hem de Cumhurbaşkanlığı alındıktan sonra ki yapılacak işleri planlayacak, bunların ayrı ayrı senaryolarının üstünde çalışılacak durumdayız. Yeni hem Meclisi alacağız hem de Cumhurbaşkanlığını alacağız. Ancak bir hata yapılmasın, hatalı bir düşünceye girilmesin Cumhurbaşkanlığına yeni bir Erdoğan seçmeyeceğiz.

Benim kişisel önerim bu, tek adayla gidilmesi lazım geldiğini söylüyorum. Her şeyi Cumhurbaşkanı olacak kişi üzerinden tanımlarsak bu ucube sistemin değişmesi gerektiğini atlarız. Önemli olan bu ucube sistemin değişmesi. Biz bunları başaracağız.

Bu meseleyi devirecek bir durum yok. Son derece akıllıca gidiliyor. Biz 6 parti, her birimiz ayrı ayrı bu parlamenter sistemi çalışmıştık. 2019 Haziran’ında söylemişim, diğer siyasi partiler de kendi gözlerinden çalıştılar. Şimdi ortaklaştığımız konu şu; bunun hayata geçebilmesi için adım adım senaryoları çalışacağız.

Dolayısıyla bu masa yıkılmaz. Çünkü kimsenin kimsenin ayağına bastığı bir sistem değil. Buradaki tüm siyasi partiler seçime kendi görüşleri ile gidecekler. Her birimiz azami oranda oy almaya gayret edeceğiz. İlginç ve güzel bir şey var; biz aynı zamanda rakibiz ama seçmen alanı farklı farklı koridorlardan ilerliyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN "BAŞBAKAN ADAYIMIZ AKŞENER" SÖZLERİ

Kendisine teşekkür ediyorum ama şöyle biri durum var. Ben ‘Başbakan olacağım’ iddiasını ortaya koyduğumda ‘Cumhurbaşkanı adayı değilim’ dedim. Başbakan adaylığını da seçim sonrasında İYİ Parti’nin alacağı oylara bağladım. Yani milletimizin kararına göre başbakan adayı olabileceğim. Dolayısıyla burada bir pazarlık söz konusu değil ama Sayın Kılıçdaroğlu’na gerçekten çok teşekkür ediyorum.

Etiketler
Tansu Çiller İsmail Küçükkaya Meral Akşener İYİ Parti