'Alışacaksınız' diyen Mücahit Birinci'nin atkısı sosyal medyada gündem oldu

Açıklamalarıyla tepki çeken AKP'li Mücahit Birinci'nin Louis Vuitton marka atkısı sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Birinci, eleştirilerin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını paylaştı.

'Alışacaksınız' diyen Mücahit Birinci'nin atkısı sosyal medyada gündem oldu

Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınması tartışmasında "Alışacaksınız" diyen, dolar kurunun yükselişine ilişkin, "Bu günler sayılı" savunması yapan AKP'li Mücahit Birinci'nin 4 bin 983 TL'lik atkısı sosyal medyada yeniden gündem oldu.

AKP'li Mücahit Birinci, geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında Ceza Hukuku Profesörü Prof. Dr. Ersan Şen ile arasında Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden neden görevden alındığı sorusu üzerine yaşanan tartışmada, "Alışacaksınız alışacaksınız" yanıtını vermişti.

'BU GÜNLER SAYILI' DEMİŞTİ

Bir başka programda da, “Döviz kuru ne olursa düşer” sorusunu cevaplayan Birinci, kurun yükselmesiyle ihracatın rekor kırdığını iddia etmiş, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ayda 20 milyar dolar ihracat yapıyor ve rekor kırıyoruz. Arttıkça dolar bolluğu yaşanacak ve düşecektir. Belli bir seviyeye çekeceğiz. Bu günler sayılı" demişti.

ATKISI YENİDEN GÜNDEMDE

Dolar kuru karşısında günden güne eriyen Türk Lirası ve yaşanan ekonomik kriz karşısında Birinci'nin sözleri, akıllara Louis Vuitton marka atkısını getirdi. Fiyatı 330 pound (4,983 TL) atkı sosyal medyada yeniden gündem olurken, Birinci'yle ilgili de binlerce paylaşım yapıldı.

'Alışacaksınız' diyen Mücahit Birinci'nin atkısı sosyal medyada gündem oldu - Resim : 1

ELEŞTİRİLİNCE ERDOĞAN FOTOĞRAFI PAYLAŞTI

Birinci ise sosyal medyadaki eleştirilerin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşarak, "Rabbim ömrünüzü uzun etsin... Size hedeflenen oklar bize isabet etsin" diye yazdı.

'Alışacaksınız' diyen Mücahit Birinci'nin atkısı sosyal medyada gündem oldu - Resim : 2