BBP: CHP, HDP'nin korkusuyla 'hayır' dedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezindeki basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Destici, CHP'nin tezkere kararını hedef aldı.

BBP: CHP, HDP'nin korkusuyla 'hayır' dedi

Kuzey Irak ve Suriye tezkerelerinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin 'hayır' oyu veren CHP'nin 'HDP'den korktuğu için' böyle bir hamlede bulunduğunu savunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezindeki basın toplantısında, AKP, MHP ve İYİ Parti oylarıyla süresi iki yıl uzatılan Suriye ve Irak tezkereleri ile 10 büyükelçinin yaptığı açıklamaya ilişkin konuştu.

ELEŞTİRİLERE 'BOŞ BİR İTİRAZ' DEDİ

Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin, TBMM'den onay almasının kullanılacağı anlamına gelmediğini savunan Destici, tezkereye yapılan eleştirilerin "boş bir itiraz" olduğunu öne sürdü.

'CHP, HDP'DEN KORKUSUYLA HAYIR DEDİ'

CHP'nin, HDP'den korkusuyla tezkereye "hayır" oyu verdiğini savunan Destici, 2019'da aynı tezkereye CHP'nin "evet" oyu verdiğini hatırlatarak, "Sayın Kılıçdaroğlu'na sormak istiyoruz. İki yılda ne değişti, terör mü bitti? Terör tehlikesi bertaraf mı edildi? Mehmetçiklerimiz evine mi döndü?" sorularını yöneltti.

Anayasa Mahkemesi'nin, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada bir an önce karar vermesi gerektiğini söyleyen Destici, "Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye'de terör örgütünün partisi, varlığını devam ettirememelidir" sözleriyle HDP'yi de hedef aldı.

'KRİZ CUMHURBAŞKANININ DİRAYETİYLE AŞILMIŞTIR'

Büyükelçilerin Osman Kavala bildirisinin ardından başlatılan tartışmaya ilişkin de konuşan Destici, "Açıklamanın, büyükelçilerin kişisel kanaatleri olduğunu hiçbir zaman düşünmedik. ABD dışındaki ülkelerin, bir talimatı yerine getirdikleri ise apaçık ortada" ifadesini kullandı.

Destici, muhalefet partilerinin büyükelçi krizinden dolayı ilk başta sevindiğini ve krizin çözülmesinden dolayı da rahatsız olduğunu öne sürerek, "Kriz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Cumhurbaşkanı'nın dirayetiyle aşılmıştır. Bunu herkes bilsin. Diplomasinin gücünü, önce haklılıktan ama daha fazla sahadaki başarımızdan aldığını, tekraren dile getirmek istiyorum. Maalesef bugünün dünyasında güçlü değilseniz, haklı olmanızın hiçbir değeri yoktur" sözlerini sarf etti. (AA)

Etiketler
HDP Mustafa Destici