CHP'li Engin Özkoç'tan Berat Albayrak'a: Şimdi mi aklınıza geldi?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Planı açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP'li Engin Özkoç'tan Berat Albayrak'a: Şimdi mi aklınıza geldi?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Ekonomiyi dibe çaktıklarının itirafıdır"

Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Planı açıklamalarını eleştiren Özkoç, "Kredileri amacı dışında kullananları inceleyeceklerini söylüyor Berat Albayrak. 18 yıldır iktidardasınız şimdi mi aklınıza geldi? Sürdürülebilir bir büyümeye geçeceğiz, diyor.

Bunu Ticaret Lisesi'nde okuyan bir öğrenci bile söyler. Damat bey buna yeni vakıf olmuş. İnsan odaklı kapsayıcı ekonomiye geçeceğiz, diyor. Bahsettiği insan beş yandaş iş adamı. Ekonomideki çıkışımız V harfine benzeyecek, diyor. Ekonomiyi dibe çaktıklarının itirafıdır bu. 2020 yılında önceden yaptıkları ekonomik büyüme öngörüsü yüzde 5'ti, şimdiki öngörüleri yüzde 3. Bunun utancını yaşamıyor. İşsizlik yüzde 11'di, 13'e çekilmiş.

Damat konuşmasında meydan okuduklarını söylüyorlar. Kime karşı meydan okuyorlarmış? Meydanı millete okuyorlar. Sesini çıkartırsa millet hemen cezaevine götürüyorlar. Bizim ihtiyacımız düşünce, basın özgürlüğüdür. Demokrasiye ihtiyacımız var. Ancak doğru yönetilmiyoruz. Bu damadın, kayınpederin, yandaş işadamları ve medyanın kurduğu hakimiyet yok olmalıdır. Türkiye'yi itibarlı hale getirecek yeni bir iktidara ihtiyaç vardır." diye konuştu.

"Milli Eğitim çökmüş"

Eğitimde yaşanan sorunları sert bir şekilde eleştiren Özkoç, "Eğitim tablosu sorunlu. EBA çöküyor, MEB çaresiz. Milli Eğitimin bu çöküşünü bakan izliyor. Çocuklarımız eğitim alamıyor. Parası olan eğitim alabiliyor. Devlet de özel okullara destek oluyor. Çocukların düştüğü bu durum için Saray'dan da ders yok. UNESCO'nun verilerine göre ekonomik düzeyi yüksek ülkelerin hepsinde okullar açık. Neden Türkiye'de açık değil? Çünkü biz eğitime yatırım yapmadık. Hala okullara dezenfektan dağıtamayan bir iktidar ayakta kalabilir mi? Ankara'da öğrenci başına bir maske dağıtabildiler. O günden sonra çocuklar hangi maskeyi takacak?" ifadelerinde bulundu.

Suudi Arabistan'ın Türkiye ambargosu

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye uyguladığı ekonomik ambargoya hükümetten bir tepki gelmemesini eleştiren Özkoç, "Suudi Arabistan bize görünür olmayan bir ambargo uyguluyor. İhracatçımız ve üreticimiz kaygılı. Sen kral öldüğü zaman yas tutarsın. Sen kendi arazilerini onlara peşkeş çekersin. Kendi üreticini korumaya sıra geldiği zaman sessiz kalırsın. Bunun nedeni bu ülkelere kendi ülkeni peşkeş çekmendir. Senin ülkende Suudi Arabistan cinayet işlerken sessiz kalmandır bunun nedeni." dedi.

Enis Berberoğlu tartışması

Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin iadesi hakkında dönen tartışmalara değinen Özkoç,"Enis Berberoğlu AYM tarafından hak ihlali kararıyla konuşulur hale geldi. Sayın Meclis Başkanını o zaman bunun yasalara aykırı olduğu hakkında uyarmıştık. Ama bu arada Berberoğlu'nun onurunun ve milletvekilliğinin iade edilmesi gerekiyor. Ama Meclis Başkanı Yargıtay kararı gerekir diyor. Madem yasalara bu kadar bağlıydınız daha önce neden beklemediniz? Şimdi Berberoğlu'nu bir kere daha hak ihlaline uğratmayın." ifadelerinde bulundu.

"Azerbaycan Büyükelçisi'ni ziyaret edeceğiz"

Azerbaycan Büyükelçiliğine CHP heyeti olarak destek ziyaretinde bulunacaklarını söyleyen Özkoç,"Azerbaycan Büyükelçisini ziyaret edeceğiz. Grubumuzun desteğini onlara ileteceğiz. Ermenistan'ın saldırgan tutumunu kınayacağız. Yukarı Karabağ'daki işgalin artık bitirilmesi gerekmektedir. Onlara olan desteğimizi açıklamayla beyan etmiştik." dedi.

Kobani gözaltıları

Kobani olayları nedeniyle HDP'li isimlerin gözaltına alınmasını değerlendiren Özkoç,"Kobani olaylarının üzerinden 6 yıl geçmiştir. Ancak iktidar yeni bir gündem yaratmak için bu gözaltıları yapmıştır. Bunun nedeni Jefrey'in Suriye'de yeni bir operasyon yapılmayacağını açıklamasıdır. Bunu ABD'nin ortadoğu sorumlusu PKK yetkililerine söylüyor. Buna cevap verilmiyor. İşte iktidarın halkına kandırmaya çalışması budur. Dış politikada egemen güçlerin emrini yerine getirmek gerektiğinde bunu yapıyorlar. Bunun adı vicdansızlıktır." diye konuştu.

Etiketler
Berat Albayrak Engin Özkoç