İlber Ortaylı, 'muhabire tokat' olayında AKP'li Şahin'i savundu: Eline sopa alıp o da onu mu dövecekti

İlber Ortaylı, Muharrem Sarıkaya'nın muhabire tokat attığı sırada Fatma Şahin'in tepkisiz kalmasına ve yapılan eleştirenlere yönelik "Eline sopa alıp o da onu mu dövecekti. Kadın oraya röportaja çıkmış yani" yanıtını verdi.

İlber Ortaylı, 'muhabire tokat' olayında AKP'li Şahin'i savundu: Eline sopa alıp o da onu mu dövecekti

Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu 'Açık ve Net' programına konuk olan İlber Ortaylı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muharrem Sarıkaya’nın, Gaziantep Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin ile yaptığı röportaj sırasında, Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı Ahmet Demir’e tokat atması üzerine Şahin'in tepki vermemesi, sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

“ELİNE SOPA ALIP O DA ONU MU DÖVECEKTİ KADIN ORAYA RÖPORTAJA ÇIKMIŞ YANİ”

Tek umudunun yerelden gelen belediye başkanlarında olduğunu “Onlar çiçek açmaya başladı. Kadın politikacısıyla, erkek politikacısıyla” sözleri ile ifade eden Ortaylı'ya, Kübra Par “Kimleri beğeniyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Ortaylı ise "Gaziantep'in belediye reisi çok iyi bir arkadaş. Şimdi kalkıp ona da diyorlar ki Muharrem Sarıkaya muhabiri dövdü, o da seyretti. Eline sopa alıp o da onu mu dövecekti. Kadın oraya röportaja çıkmış yani. Böyle bu insanların tenkitlerinde biraz ölçü olsun yani çok rica edeceğim. Eline telefonu alan adam saçmalıyor. Sizin kendi kafanız yok mu yani bu çok önemli" diye konuştu.

Etiketler
İlber Ortaylı Tokat Muharrem Sarıkaya Fatma Şahin