Cannes Film Festivali'nde Agnes Varda'ya büyük jest

Cannes Film Festivali'nde şarkıcı Angele usta yönetmen Agnes Varda için 'Sans toi' ( Sensiz ) şarkısını söyledi.

Cannes Film Festivali'nde Agnes Varda'ya büyük jest

Cannes Film Festivali'nde şarkıcı Angele usta yönetmen Agnes Varda için 'Sans toi' (Sensiz) şarkısını söyledi. Bu şarkıyla usta yönetmeni anmak ve daha da fazla ölümsüzleştirmek istediğini söyledi. Bütün salon Angele'yi ayakta alkışladı.

Medyafaresi.com'un Paris Temsilcisi Melis Bayraktar'ın Cannes Film Festivali'nden aktardıklarına göre; usta yönetmen Agnes Varda için hep bir ağızdan şarkı söylendi.

Sinema dünyasının en önemli etkinliklerinden birisi olan 72. Cannes Film Festivali dün açıldı.

Bu seneki festival her yıl olduğundan daha kısa süren açılış seremonisinin ardından ABD'li yönetmen Jim Jarmusch 'ın 'The Death Don't Die' filminin galası ve kırmızı halıda yürüyüşle başladı.

Açılışta geçtiğimiz Mart ayında 90 yaşında hayatını kaybederek tüm sinema camiasını üzüntüye boğan usta yönetmen Agnes Varda anıldı.

Şarkıcı Angele usta yönetmen için 'Sans toi' ( Sensiz ) şarkısını söyledi. Bu şarkıyla usta yönetmeni anmak ve daha da fazla ölümsüzleştirmek istediğini söyledi. Bütün salon Angele'yi ayakta alkışladı.

72. Cannes Film Festivali'nin afişinde de Agnes Varda'nın 26 yaşında çektirdiği bir fotoğraf kullanılıyor.

Bir teknisyenin omuzlarına çıkarak kamerasına ulaştığı görülen Varda'nın bu fotoğrafın yönetmenin ilk filmi olan La Pointe Courte'un çekimleri sırasında, 1954 yılında Sete kasabasında fotoğraflandığını bilinenler arasında yer alıyor.

La Pointe Courte bilindiği üzere 1955 yılında Cannes Film Festivali'nde gösterime sunulmuştu. Ayrıca Varda'nın Cannes Film Festivali'yle yakından ilgili olduğu biliniyor.

Yönetmenin birçok filmi festivalde gösterilmiş ve 2005 yılında festivalin jüri üyesi olarak görev almıştı. 2013 yılında ise Camera d'Or kategorisinde jüri başkanlığı görevini üstlenmişti. 2015 yılında ise Palme d'Or Onur Ödülü'ne layık görülmüştü.

Etiketler
Cannes Film Film festivali