Sabah gazetesi, Nureddin Nebati'yi hedef tahtasından indirmiyor

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, gelire endeksli sepet uygulamasının vatandaşlar tarafından anlaşılamadığını belirterek Hazine ve Maliye Bakanlığı'na birtakım eleştiriler yöneltti.

Sabah gazetesi, Nureddin Nebati'yi hedef tahtasından indirmiyor

Serhat Albayrak'ın başında bulunduğu Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki Sabah gazetesi, eskine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın halefi Nureddin Nebati'yi hedefte tutmaya devam ediyor.

Bu kez eleştiri, köşe yazarı Melih Altınok'tan geldi.

Altınok, doların ateşini düşürmek için devreye sokulan devlet iç borçlanma senedi (gelire endeksli senet) uygulamasının vatandaşlar tarafından anlaşılamadığını belirterek "Spekülasyonun bini bir para. Nasıl olmasın ki? Paket gece yarısı üstelik de yazılı olarak sosyal medyadan açıklandı" dedi; ardından şu tepkiyi yöneltti:

"Daha makul saatte, uzmanların da yer alacağı bir basın açıklaması yapılıp gazetecilerin sorularını da alarak düzenlemeyi duyuramazlar mıydı? Televizyonlar anında girer, ertesi gün de bütün gazeteler okurlarına bu yeni enstrümanı layıkıyla duyururlardı.

'Paketin tweet'i' atıldıktan sonra gayya kuyusuna dönen Twitter'da bu kadar yalana dolana geçit verilmezdi. Tamam, dış kaynaklı vurgun operasyonlarına geçit vermeme refleksini de anlıyorum.

Ne var ki, ekonomimiz alınan tedbirlerin ardından gece yarısı operasyonlarına karşı eskisinden daha korunaklı hale getirildi. Artık panik halini besleyen bu yönteme ihtiyaç yok.

Her şeyden önce, elinizdeki kozları böyle iddiasız restlerle açarak, iç piyasalara ve uzun vadeli yabancı yatırımcıya güven veremezsiniz. Neyse belki piyasaların açıldığı pazartesi günü, gazeteciler olarak beklediğimiz gibi bir basın toplantısıyla kamuoyu aydınlatılır."

Daha önce de Okan Müderrisoğlu ve yazılarını Salih Tuna ismiyle yayımlayan Davut Kayacı, Berat Albayrak döneminden örnekler vererek Nebati'yi hedef almışlardı.

Etiketler
Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati Uygulama