Murat Yetkin: Kılıçdaroğlu, Akşener ve diğer liderlerin de hapsedilmeye, yasaklanmaya çalışmaları sürpriz olmayacak

Gazeteci Murat Yetkin, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği kararı yorumlarken "Bu ortamda Kılıçdaroğlu, Akşener ve diğer muhalefet liderlerinin de hapsedilmeye, yasaklanmaya çalışmaları sürpriz olmayacak artık" dedi.

Murat Yetkin: Kılıçdaroğlu, Akşener ve diğer liderlerin de hapsedilmeye, yasaklanmaya çalışmaları sürpriz olmayacak

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Dairesi'nin beş ayrı suçlamadan verilen mahkumiyet kararının üçünü onamasıyla 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşti, Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirildi.

Gelişme, Türkiye kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinreport'ta yayımlanan yazısında sırada Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) süren HDP'yi kapatma davası olduğunu belirterek "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bu davayı açmasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ısrarları ve bu amaçla -bir komisyon kurmasının payı olmuştu" dedi. Ardından şunları kaydetti:

"Düne kadar parti kapatma davalarıyla boğuşan, hatta 2008’de, iktidarda olduğu halde kapatılmanın kıyısından dönen, parti kapatma davası açmayı 2010 Anayasa değişikliği ile zorlaştıran AK Parti bugün HDP’nin kapatılması yoluyla önünün kesilmesine umut bağlamış görünüyor.

'BELKİ DE BU DURUMUN AK PARTİ'YE OY GETİRECEĞİNİ HESAPLIYORLAR'

Belki de bu durumun AK Parti’ye oy getireceğini hesaplıyorlar. Belki HDP’nin kapatılması ve özellikle doğu ve güneydoğuda vali ve kaymakamlar yoluyla da sandığa müdahale hesabı yapanlar var hükümet bünyesinde. Yargı yoluyla siyaset mühendisliğinin (Osman Kavala gibi) bir başka mağduru olan Selahattin Demirtaş’ın bütün muhalefetin en azından sandık güvenliği konusunda birlikte çalışmasını önermesi boşuna değil.

'TÜRKİYE İÇERİDE MINTIKA TEMİZLİĞİYLE MEŞGUL'

Bu ortamda Kılıçdaroğlu, Akşener ve diğer muhalefet liderlerinin de hapsedilmeye, yasaklanmaya çalışmaları sürpriz olmayacak artık. Dünya Rusya-Ukrayna savaşıyla meşgulken ve Türkiye Ukrayna Krizinde önemli rol oynuyorken içeride mıntıka temizliği peşinde iktidar."

Etiketler
Yargıtay İstanbul Canan Kaftancıoğlu Muhalefet