Anadolu Üniversitesi, o sınavdaki soruları iptal etti

Anadolu Üniversitesi, YÖK görevde yükselme (GYS) yönetmeliğinde yer alan soruları iptal etti.

Anadolu Üniversitesi, o sınavdaki soruları iptal etti

Anadolu Üniversitesi tarafından yükseköğretim kurumları için merkezi olarak yapılan görevde yükselme sınavı ile ilgili açıklama yapıldı.

Hatırlayacağınız üzere, Yükseköğretim Kurulu ve üniversite personeli için merkezi olarak Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan görevde yükselme sınavında yürürlükten kalkan ve sınav konu başlıkları arasında yer almayan " Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği"nin ikişer soru olarak hem Şef hem de Şube Müdürü adaylarına soru olarak yöneltildiğini gündeme getirmiştik.

Aynı haberde, Anadolu Üniversitesi ve sorumlu kurum Yükseköğretim Kurulu tarafından gerek yazılı sınav konu başlıkları arasında yer almayan gerekse mülga olmuş bu yönetmelikten sorulan soruların adayların tamamı doğru cevap vermiş olarak kabul edilerek puanlara yansıtılması ve konu hakkında bilgilendirme yapılması uygun olacağını ifade etmiştik.

Anadolu Üniversitesi tarafından bugün yapılan açıklamada, 23 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı'nda, 15 Şubat 2019 tarihli 30687 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlükten kaldırılan Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği'ne ait soruların iptal edildiği duyurulmuştur.

Ancak, Üniversite yönetimi, soru başına itirazda 10 TL aldı ve itiraz süresi içinde yüzlerce kişi itirazda bulundu. Ayrıca Üniversite dün gece birkaç saat içerisinde 3 farklı açıklama yaptı aşağıda son açıklamaya yer verilmiştir.

İŞTE ÜNİVERSİTENİN YAPTIĞI 3. AÇIKLAMA

23 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı'na Dair Açıklama

23 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı'nda, 15 Şubat 2019 tarihli 30687 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlükten kaldırılan Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği'ne ait sorular iptal edilmiştir. Bununla birlikte diğer sorulara ilişkin kişisel itirazlar da soru yazarları ile birlikte titizlikle değerlendirilip belirlenen takvim içerisinde sonuçlandırılacaktır.

Etiketler
Üniversite