'Kimsenin iç işlerine karışmam' diyen Mansur Yavaş'tan ikinci açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Alparslan Türkeş saldırısıyla ilişkilendirilmesine dair konuştu. Açıklaması kısa sürede yankı bulan yavaş, hiçbir kuruma yanıt vermediğini söyledi.

'Kimsenin iç işlerine karışmam' diyen Mansur Yavaş'tan ikinci açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tehdit ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kimsenin iç işlerine karışmam" dedi. Yavaş, ikinci bir açıklama da daha bulunarak, ifadelerinin hiçbir siyasi kurum ve kişiye yanıt olmadığını vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu. Ankara'daki Alparslan Türkeş anmasına yönelik saldırıya ilişkin konuşan Yavaş, "Yanlış yorumlanmaması için vakfın toplantısına katılmadığım gibi çiçek de göndermedim. Vakıf Genel Sekreterinin Belediyede görevli olması nedeniyle ilişkilendirilmiş olabilirim. Gençlik Parkı içinde bulunan salonumuzu istemişlerdi, uygun bulmamıştım" açıklamasında bulundu.

'ÜLKÜCÜ DİYE KİMSEYİ ÇALIŞTIRMAYALIM MI?'

"Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok. Başka siyasi partilerin iç işlerine karışmam" diyen Yavaş, "Vakfın Genel Sekreteri bizde çalışıyor diye ilişkilendirme oluyorsa, belediyede çok sayıda ülkücü var. Ülkücü diye kimseyi çalıştırmayalım mı?" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ: KİMSEYE YANIT VERMEDİM

Bu ifadelerinin ardından yeni bir açıklamada bulunan Mansur Yavaş, hiçbir kişi ve kuruma yanıt vermediğini dile getirdi.

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün bazı yayın organlarında 'tehdit ve iddialara cevap verdi' şeklinde haberler yayınlanmaktadır. Kimseye ve hiçbir kuruluşa cevap anlamına gelecek bir açıklamam bulunmamaktadır" dedi.

Göreve geldiğinden bu yana hiçbir siyasi demeç vermediğini bundan sonra da hakkında yapılan siyasi yorumlara ilişkin bir açıklaması olmayacağını belirten Yavaş, "Sadece ve sadece 6 milyon Ankaralının mutluluğu ve huzuru için yaptığım çalışmalara devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlenen ve Ülkü Ocakları üyeleri tarafından olduğu iddia edilen saldırıya ilişkin açıklamasında Mansur Yavaş'ı tehdit etmişti. Bahçeli, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var" demişti.

Etiketler
Alparslan Türkeş Ankara Mansur Yavaş Saldırı