İHD'nin düzenleyeceği konsere 'pandemi' yasağı

İHD'nin düzenlemek istediği konser, pandemi gerekçesiyle yasaklandı.

İHD'nin düzenleyeceği konsere 'pandemi' yasağı

Defne Kaymakamlığı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi'nin Amfi Tiyatrosu'nda düzenlemek istediği "Barış ve Dayanışma" konserini yasakladı.

İHD Hatay Şubesi'nin düzenleyeceği konserde Kaldırım Müzik Topluluğu, Bablisok Erbane Topluluğu ve Grup İsyan Ateşi'nin sahne alması bekleniyordu. Konser, Defne Kaymakamlığı tarafından "halk sağlığını koruma" gerekçesiyle yasaklandı.

YASAK KARARINA TEPKİ

Pandemi gerekçesiyle alınan yasak kararına tepki gösteren İHD Hatay Şubesi, Antakya Parkı'nda bir basın açıklaması düzenledi. İHD Şube Eşbaşkanı Servet Üstün Akbaba, yaptığı açıklama ile yasaklama kararına tepki gösterip, kararı hukuksuzluk olarak tanımladı.

Sadece kendilerine dönük yapılan yasaklama kararının eşitlik ilkesiyle uyuşmadığını dile getiren Akbaba, "İptalin içeriği tamamıyla meşru gerekçeleri, insan hakları ve eşitlik ilkesine uygunsuzdur. Dayanışma etkinliğinin barışçıl içeriği ve niteliği, şiddet veya şiddet çağrısı içermediği, halk sağlığını etkileyecek kitle olmadığı ve yasal iznin alındıktan sonra iptali hukuksuzdur. Bu kararın bölgesel yasaklamanın ve genel politikalarının sonucu olduğunu düşünüyoruz. Konserin iptali kararını komik buluyor ve kınıyoruz" dedi.

Etiketler
Konser