Nebati'den 'döviz' ve 'enflasyon' açıklaması: Yola devam edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Nebati, ''Döviz kurları kontrol altında, enflasyonun üstesinden geleceğiz'' dedi.

Nebati'den 'döviz' ve 'enflasyon' açıklaması: Yola devam edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun'da iş dünyası ile buluşmada konuştu.

Nebati, ''Döviz kurları kontrol altında. Enflasyonun üstesinden geleceğiz. Paydaşlarımızla sorunu çözüp yola devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

''KULAĞINI KORKAKLARA VEREN KAYBETTİ''

Bugün özünden kopuk olduğu için özgüvenden de yoksun olan bazı mahfiller felaket tellallığı yapıyor diyen Nebati, ''İnsanımızı korkuya ve paniğe sevketmek için yarışan bu çevrenin idrak etmesi gerekiyor. Hangi spekülatif cambazlıklarınızı yaparsanız yapın, ne yüreğimizdeki memleket aşkını, ne de gözümüzdeki ışığı söndürecek nefese asla sahip olamayacaksınız. Onların gözünde ekonomi bir takım grafiklerden, istatistiklerden, ezberlenmiş, hazır olan formüllerden ibarettir. Unuttukları bir şey var. Bunların yanında bir ekonominin ve ekonomiyi yönetenlerle beraber paydaşlarının ülkelerine duyduğu güvendir. Kulağını korkaklara, her şey kötü olacak diyenlere verenler kaybetti. Biz kazanıyoruz, siz kaybediyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

''DÖVİZLE İŞLEM YAPMAKTAN VAZGEÇİN''

Ticaret yapanlara seslenen Nebati, ''İşsizliği inşallah tek haneye indirmiş olacağız. Hızlı bir şekilde tek rakamlı işsizliğe doğru gidiyoruz. Çarklar dönüyor işler iyi. Ucuz kredi veriyoruz, çok ucuz, enflasyonun çok çok altında, yatırıma mutlaka devam edin. Tek haneli işsizliğe gidiyoruz. Verdiğimiz krediler ve yatırımla işsizlik düşecek. Türk Lirası'na güvenin. Döviz kredisi ve dövizle işlem yapmaktan vazgeçin'' dedi.

''PROBLEMLERİ GÖRMEZDEN GELMİYORUZ''

Nebati, "Enflasyonun dünyanın sorunu. Problemleri görmezden gelmiyoruz. Özgüvenimiz yüksek, bunun üstesinden geleceğiz. Bu ülkeyle beraber herkes büyüyecek, büyümeye de devam edeceğiz, bizim önümüzü kimse engelleyip, kapayamaz. Enflasyonun üstesinden geleceğiz. Enflasyonu kalıcı olarak ortadan kaldıracağız'' ifadelerine yer verdi.

''KREDİ BÜYÜMESİNİ ÖNEMSİYORUZ''

''Yeni kredi paketinde 2 yıl ödemesiz dönem olacak, kredi Kalkınma Yatırım Bankası ve kamu bankaları aracılığıyla verilecek'' diyen Nebati, ''Son dönemde krediler içinde ticari krediler sürükleyici rol oynuyor. Attığımız ve atacağımız adımlarla enflasyon ataletini kıracak ve makul bir seviyeye getireceğiz. Enflasyonist baskı yaratmayan kredi büyümesini önemsiyoruz. Mart ayı itibariyle ticari kredi büyümesi yüzde 21,1 iken, tüketici kredilerinin büyümesi yüzde 16. Hedefimize ulaşıyoruz'' diye konuştu.

''2023’E FARKLI BİR HAVAYLA GİRİYORUZ''

Nebati, ''2023’e farklı bir havayla gireceğiz. 2023’te Karadeniz gazının ilk vanasını çevireceğiz. TOGG’u yollarda göreceksiniz. Akkuyu Nükleer Santrali’nin birinci ünitesini açmış olacağız. Enflasyonu kalıcı olarak ortadan kaldıracağız. Hesabınızı kitabınızı buna göre yapın'' dedi.

Etiketler
Enflasyon Nureddin Nebati Urla Hazine ve Maliye Bakanı Döviz