Hatay Valiliği'nden 'bölgede büyük bir salgının başladığı' yönündeki iddialara ilişkin açıklama

Abone ol

Hatay Valiliği, kentte büyük bir salgının başladığına yönelik iddiaları yalanladı. Valiliğin açıklamasında "Bir salgın söz konusu değildir" denildi.

Hatay Valiliği, bölgede büyük bir salgının başladığı yönündeki iddiaları yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada, “Hatay il düzeyinde vaka sayıları geçen yıl sayıları ile benzer düzeydedir. Bir salgın söz konusu değildir" denildi.

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada son günlerde, bölgede salgın hastalık olduğuna dair olan iddialar yalanlandı.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, uzman ekiplerce şahit numuneler düzenli olarak alınmakta ve bu numuneler frigolu araçlarda 3 gün boyunca muhafaza edilmektedir. Hatay il düzeyinde vaka sayıları geçen yıl sayıları ile benzer düzeydedir. Bir salgın söz konusu değildir. Bu bilgiler ışığında, bazı basın yayın organlarında yer alan 'bölgede büyük bir salgın olduğuna' dair iddialar gerçek dışı ve yalandır. Bu tür yalan haberler, deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi ve afetzedelerimizin ihtiyaçlarının ivedi bir şekilde karşılanması için tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin iyi niyetli ve özverili çalışmalarına gölge düşürmeyi amaçlayan provokatif bir nitelik taşımaktadır. İlgililer hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır."

Kahramanmaraş'taki fay aynı yerden kırılmış Güncel Bakan Koca'dan, Şanlıurfa için 'su' uyarısı! Güncel Çapa Tıp'ın yeni kampüsünde ödenek bitti, inşaat durdu Güncel Çanakkale Zaferi kutlamalarında muhalefeti hedef aldı Güncel