Canan Karatay herkesi uyardı: Yemekten sonra çay içmeyin

Abone ol

Çay, Türk mutfağındaki en sevilen içeceklerden. Canan Karatay tarafından yapılan açıklama çok şaşırttı.

Yaptığı çarpıcı açıklamaları ile gündemin nabzını tutan Prof. Dr. Canan Karatay, birçok kişide görülen halsizlik sorunu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Daha önce yaptığı açıklamalarda dikkat çektiği anemiyi de tekrar dikkat çeken Karatay, Türk toplumunda tüketimi en yaygın olan çay hakkında tiryakileri üzecek sözler söyledi.

Akşam yemeğinin ardından içilen çayın sağlığa zararları hakkında konuşan Karatay, “Eğer kronik olarak 'demir' eksikliğiniz varsa, kronik bir şekilde kansızlıktan muzdarip iseniz bilin ki gluten entoleransınız var. Yani bağırsaklardan yeterli bir şekilde yedikleriniz sağlıklı da yeseniz dahi emilmiyor. Kansızlığın en büyük belirtisi halsizlik, uyku fazlalığıdır. Devamlı uyumak isteriz. Yorgunluk görülür. Bir de kişiler sık sık hastalanmaktadır. Çünkü bağışıklık sistemini de etkiliyor." sözleriyle sıkça yaşanan kansızlık sorununa tekrar dikkat çekti.

Çöp diye atıyorduk - Oysa yanmış tavayı pırıl pırıl yapıyor Gözden Kaçmasın Patlıcan böyle kızartılırsa ne kararıyor ne yağ çekiyor.. Aşçıların sırlarıyla Yaşam