İsrail, Suriye'ye düzenlediği saldırıda Kasım Süleymani’nin yakın arkadaşı Musavi'yi öldürdü

Abone ol

İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları komutanlarından Razi Musavi’yi öldürdüğü belirtildi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim, Devrim Muhafızlarının üst düzey komutanlarından Seyyid Razi Musavi'nin İsrail’in Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

Habere göre Suriye’de "askeri danışman" olarak görev yapan Musavi, 2020’de Irak’ta ABD’nin düzenlediği suikastta öldürülen Devrim Muhafızları Kudüs Birliği Komutanı Kasım Süleymani’nin yakın arkadaşlarındandı.

Reuters'a konuşan kaynaklar, Seyyid Razi Musavi olarak bilinen danışmanın Suriye ile İran arasındaki askeri ittifakın koordinasyonundan sorumlu olduğunu söyledi.

Artıgerçek'in aktardığına göre İsrail gazetesi Jerusalem Post, İranlı muhaliflerin medyasına dayanarak, Musavi'nin İran'ın Suriye'deki vekilleri için finansman ve lojistik transferini koordine etmekten sorumlu olduğunu yazdı.

UNICEF: 2023, dünyada çocuklar için en zor yıllardan biri oldu Dünya Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bin 674'e yükseldi Dünya İsrail ordusu katliamı sürdürüyor: Han Yunus'a yapılan saldırıda 23 Filistinli öldü Dünya En çok aranan suçlulardandı: 'Zinho' lakaplı çete lideri yakalandı Güncel