Bodrum'da sahillerde ağaçlandırma çalışması başladı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın, eşsiz coğrafyaya sahip doğamızı koruyarak gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılabilmesi için yürüttüğü mücadele kapsamında, şimdi de sahillerde ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Bodrum'da sahillerde ağaçlandırma çalışması başladı

Bodrum’da Doğa Kazanacak” sloganı ile geçtiğimiz hafta mahallerde fidan dikimi yapan Bodrum Belediyesi ekipleri çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada, halk plajları başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak kullandıkları kıyılarda, bölgenin endemik bitki örtüsüne uygun bin adet Ilgın ve Benjamin fidanları toprakla buluşturuluyor.

İlk olarak Yalıkavak Mahallesi Küdür Mevkii'nde gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 100 adet fidanın dikimi gerçekleştirildi. Etkinliğe, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu da katıldı.

Son dönemlerde yaşanan doğa olayları ve gelgitler sebebiyle kıyılarımızda bazı ağaçların zarar gördüğünü ve kimilerinin kaybedildiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Çakaloğlu; “Bodrum Belediyesi olarak doğamızı korumak ve ona sahip çıkmak amaçlı bin adet ılgın fidanımızı sahillerimize dikme çalışması yapıyoruz. Bu çalışmayı Küdür Yarımadamızdan başlattık. Diğer mahallelerimizde de belirlenen alanlarda bu çalışmalar devam edecek. Herkesten ricam lütfen doğamızı koruyalım” dedi.

Bodrum'un daha yeşil bir coğrafyaya sahip olabilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Biz, Bodrum’da “doğa kazanacak” diyerek yola çıktık. Bu anlayışı da kentimize hakim kılmak için çaba gösteriyoruz.

Bugüne kadar bir taraftan Bodrum'un yeşilini korurken bir taraftan da ağaçlandırma faaliyetlerimizi devam ettirdik. Yarımadanın her köşesini yeşil kılabilmek için de bu böyle devam edecek. Yaptığımız projelerde de özellikle insanların nefes alabileceği ferah yeşil alanlara öncelik veriyoruz.

Sahillerimize diktiğimiz bu ılgın fidanları sayesinde, insanlarımızın gölgesinde serinleyebileceği, çocuklarıyla piknik yapıp denize girebilecekleri ağaçlık alanlar olacak. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu çok fazla bakım gerektirmeyen ve hızlı büyüme potansiyeline sahip ılgın fidanlarımızı ve bütün ağaçlarımızı korumalarıdır." dedi.

Etiketler
Bodrum