Erdoğan 1 yılda 40 tutukluyu affetti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 50 cezaevinin 8’inde 40 kişinin Cumhurbaşkanı tarafından affedildiğini açıkladı.

Erdoğan 1 yılda 40 tutukluyu affetti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun bir yıl boyunca verdiği yanıtlarda, 50 cezaevinin 8’inde 40 kişinin Cumhurbaşkanı tarafından affedildiğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun çeşitli tiplerde 50 cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin sayısı, sağlık durumları, işkence iddiaları ve Cumhurbaşkanı tarafından affedilenlerin sayısına ilişkin soru önergelerine verilen yanıtlarda yalnızca ceza infaz kurumlarının nüfusu ve varsa Cumhurbaşkanı tarafından affedilenlere ilişkin sayılar verildi.

İşkence iddiaları, hasta mahkum ve tutuklulara ilişkin ise tüm soru önergelerine mevzuatlarda yer alan düzenlemeler yazılarak yanıt verildi.

Soru önergelerinde yer alan 50 cezaevindeki tutuklu ve hükümlü sayısının bildirildiği yanıtlarda, Cumhurbaşkanı tarafından affedilen hükümlü sayısının Burdur E Tipi, Çanakkale Açık, Çorum L Tipi Cezaevinde, Erdemli K2 Kapalı, Gaziantep E Tipi , Havran K1 Tipi, Hınıs A1 Tipi Kapalı ve Saray K1 Tipi Kapalı cezaevlerinde 5’er kişi olarak açıklandı.

Etiketler
Adalet Bakanı Cezaevi