Ahmet Hakan'dan Erdoğan'a 'itaat farz' diyen rektöre 2 soru

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a itaati farz, karşı çıkmayı haram sayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'a 2 soru yöneltti.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın Erdoğan'la ilgili skandal sözlerini değerlendirdiği köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

HARRAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın aynen şöyle demiş:

“İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farz-ı ayındır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir, haramdır”.

*

Konunun demokrasi, özgürlük, kişilik sahibi olmak, körü körüne itaat noktalarını bir tarafa bırakıp...

Bu rektöre İslami olarak şu iki adet soruyu soruyorum:

*

- SORU BİR: Konsolosluk binasında gazeteci doğrayan rejimin en tepesindeki Suudi Kralı’na ve onun veliaht prensine itaat etmek de farz-ı ayın mıdır? Suudi Kralı’na itaat etmeyen Suudi vatandaşı Müslümanlara da “harpten kaçan” muamelesi mi yapacaksın?

*

- SORU İKİ: Halife Hazreti Ömer’e “Yanlış yaparsan seni kılıçlarımızla düzeltiriz” diyen sahabeler, bir farza karşı gelip harama mı batmıştır? Neden “Ey Ömer! Sana itaat, farz-ı ayındır. Tabii ki itaat ederiz” dememişlerdir de kılıçlarıyla düzeltmekten söz etmişlerdir?

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Etiketler
Ahmet Hakan Hürriyet Üniversite Harran Hürriyet Gazetesi