Emine Erdoğan hakkında suç duyurusu: Avukatlardan beş soru!

HKP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı için Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinden 1 milyon TL’ye yakın para harcanması nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Emine Erdoğan hakkında suç duyurusu: Avukatlardan beş soru!

Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının basımı için 275 bin TL harcandığı, İstanbul Cam ve Billur Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısı için de 700 bin TL’lik sözleşme imzalandığı öğrenilmişti. Erdoğan'ın kitabının toplam maliyeti için Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinden 1 milyon TL’ye yakın para harcandığı ortaya çıkmıştı.

Bu gelişmelerin ardından HKP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları, Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Ali Odabaş, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA, NÜFUZ TİCARETİ”

HKP avukatları şüphelilerin, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Nüfuz Ticareti” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, “Cumhurbaşkanlığı Makamında oturan AKP Genel Başkanı’nın eşi olmaktan başka hiçbir sıfatı olmayan ve suç duyurumuzun şüphelileri arasında yer alan Emine Erdoğan’ın yazdığı iddia edilen, özgün bir yönünün olup olmadığı belli olmayan kitabın tanıtımı, basımı ve dağıtımı için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yüz binlerce lira harcanabilmektedir” denildi.

HKP avukatları dilekçede şu beş soruyu sordu:

1- Kitap özgün müdür?

2- Özgünlüğü konusunda, gerek Türk Tarihi, gerek geleneksel Türk Yemekleri konusunda uzman olan kişilerin görüşlerine başvurulmuş mudur?

3- Bu kitap; millî, manevî, tarihî, kültürel ve turistik değerleri araştırmaya, geliştirmeye, korumaya, yaşatmaya, millî bütünlüğün güçlenmesine ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunmaya hizmet edecek bir kitap mıdır?

4- Böylesine soru işaretlerinin olduğu bir kitabın basımı için 275 bin TL, tanıtımı için 700 bin TL paranın aktarılması hangi ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır?

5- Asgari ücretin 2.825 TL 90 Kuruş, açlık sınırının 2.926 TL 72 Kuruş olduğu gerçeği gün gibi ortadayken, her şeyiyle tartışmalı bir kitap için Devletin bir Bakanlığı tarafından 345 Asgari Ücretlinin toplam aylık geliri kadar bir kaynağın aktarılması ne kadar hakkaniyetlidir?

HKP avukatları dilekçede yer alan şüpheliler hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep etti.

Etiketler
Kültür ve Turizm Bakanlığı Para Recep Tayyip Erdoğan Turizm Emine Erdoğan