Taşdelen ODTÜ rektörüne seslendi: Ruhsat almadan kaçak inşaat yapamazsın!

ODTÜ'de devam eden KYK direnişine polis müdahale etti. Milletvekilleri dahil olmak üzere öğrencilere destek için gidenler içeri alınmadı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen inşaatın hukuksuz olduğunu açıkladı.

ODTÜ'de devam eden KYK direnişine polis müdahale etti. Milletvekilleri dahil olmak üzere öğrencilere destek için gidenler içeri alınmadı. Çankaya Belediyesi ekipleri de ODTÜ'ye sokulmadı.

ODTÜ öğrencileri hukuksuz bir şekilde yapılmak istenen KYK yurt inşaatına karşı 55 gündür nöbette. Polis bugün ODTÜ'yü bastı. Sert müdahale nedeniyle yaralananlar oldu. Öğrenciler ağaçların kesilmesini gözyaşları içinde izledi. Vekiller ve akademisyenler yapılanın hukuksuz olduğuna dikkat çekerken, Çankaya Belediyesi zabıtaları okula alınmadı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Taşdelen yapılmak istenen inşaatın ne kazı izni ne de inşaat ruhsatı olduğunu belirtti.

Taşdelen sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı; ODTÜ’de yurt yapılması istenilen alanda, Parselasyon yok, arsa şu anda kadastral parsel konumunda. Bu nedenle kazı izni ve inşaat ruhsatı yok. ODTÜ İmar Planı 12 no’lu plan notuna göre bu işlemleri yapmaya yetkili olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da bunlar alınmış değil.

Bu tespitler üzerine denetim yapmaya giden belediyemiz görevlileri yani resmi kamu görevlileri rektörün talimatıyla kampüse sokulmuyor ve görev yapmaları engelleniyor. Arkadaşlarımız bilahare kampüse girebiliyor ve tespitlerini yapıyor. Bütün bu hukuksuzluklar kabul edilemez.

Rektör’e tekrar hatırlatıyorum. Belediye memurunun görevini yapmasını engelleyemezsin. Ruhsat almadan kaçak inşaat yapamazsın. Bu nedenlerle, Belediyemiz görevini yaparak, ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur.

Taşdelen ODTÜ rektörüne seslendi: Ruhsat almadan kaçak inşaat yapamazsın! - Resim : 1

Etiketler
Alper Taş ODTÜ Öğrenci