"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtler gruplar halinde Kanada’ya gidiyorlar"

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt göçmenlik tartışmalarını ele aldığı bugünkü köşesinde, "Türkiye’den de göç var ve hayli yoğun. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtler gruplar halinde Kanada’ya gidiyorlar" ifadelerini kullandı

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtler gruplar halinde Kanada’ya gidiyorlar"

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, 'Mesele göçmen, sığınmacı meselesinden büyük' başlığıyla yayınladığı bugünkü yazısında son dönemde sıklaşan göçmenlik tartışmalarını değerlendirdi.

Bozkurt yazısında, "Meseleye ilkesel bakmak lazım; göçmenlik bir tercih değil zorunluluktur. Can kaygısı nedeniyle insanlar sevdiklerini de riske ederek bir meçhule yol alırlar. Burada öfkenin hedefi göç etmek zorunda kalanlar değildir, göç nedenini yaratanlardır" ifadelerini kullandı.

Afganistan ve Pakistan'dan gelen göçün 'daha iyi yaşam koşulları' hedefli olduğunu belirten Bozkurt, "Afganistan’da savaş var ve bu nedenle göç etme zorunluluğu var. 3 bin kilometrelik İran’ı aşarak Türkiye’ye göç edenlerin öyle savaştan çok kaçıyormuş gibi bir halleri yok. Gelenlerin tamamı çalışabilir gençler ve muhtemelen Taliban ile de görüş anlamında örtüşüyorlar. Pakistan’dan da o kadar yolu aşıp gelenlerin özellikleri aynı. Orada savaş da yok. Bu 2 ülkeden göç nedeni daha iyi yaşam koşullarına sahip olmak ya da para kazanıp ülkelerine geri dönmek. Afrika ülkelerinden de gelenlerin hedefi bu" dedi.

"KÜRTLER GRUPLAR HALİNDE KANADA'YA GİDİYORLAR"

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtlerin gruplar halinde Kanada'ya gittiğini belirten Bozkurt yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’den de göç var ve hayli yoğun. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtler gruplar halinde Kanada’ya gidiyorlar. 10/15 bin dolar karşılığı Meksika’ya götürülen Kürtler oradan ABD’ye sokulup Kanada sınırına kadar getirilip bırakılıyor. Orada sığınma başvurusu yapıyorlar, iyi bir öyküleri varsa da kalıyorlar. Bu bir sektör haline geldi, çünkü Kanada’ya gidip orada kalabiliyorlar, Türkiye’ye gelen göçmenler de bir sektör yaratmış vaziyetteler ve buraya gelip kalabiliyorlar. Bu da talebi arttırıyor. Meselenin en önemli noktası da burası."

Sedat Bozkurt'un yazısının tamamına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz...

Etiketler
Kanada Kürt Türkiye