Dünya bu davayı konuşuyor: 'Lolita Ekspres'te iki ABD Başkanı ve bir prens!

New York'ta devam eden Ghislaine Maxwell davasında ifade veren pedofili hükümlüsü Jeffrey Epstein'ın kamuoyunda 'Lolita Ekspres' ismi verilen uçağının pilotu uçakta daha önce Bill Clinton, Donald Trump ve Prens Andrew gibi isimleri gördüğünü söyledi

Dünya bu davayı konuşuyor: 'Lolita Ekspres'te iki ABD Başkanı ve bir prens!

GERÇEK GÜNDEM

Pedofili suçundan hüküm giyen Jeffrey Epstein'a yaşı küçük kızlar bulmakla suçlanan Ghislaine Maxwell'in yargılandığı davanın ilk duruşması New York'ta yapıldı.

Duruşmada ifade veren Epstein'ın eski pilotu Larry Visoski, eski ABD Başkanları Bill Clinton ve Donald Trump ile Prens Andrew, Maine Senatörü George Mitchell, Ohio Senatörü John Glenn ve aktör Kevin Spacey gibi isimlerin Epstein'ın uçağıyla seyahat ettiklerini söyledi.

Visoski, uçakta önemli bir yolcu olduğu zaman kendisine bilgi verildiğini söyledi.

Epstein'ın eski pilotu yaptığı uçuşlar sırasında uçakta herhangi yasa dışı bir duruma rastlamadığını, cinsel çağrışım yaratabilecek herhangi bir olaya tanık olmadığını söyledi.

Clinton'ın ekibi daha önce 2002 ve 2003 yıllarında, eski ABD başkanının Epstein'ın uçağıyla dört kez seyahat ettiğini kabul etmiş ancak Epstein'ın işlediği 'korkunç suçlardan' haberdar olmadığını söylemişti.

EPSTEIN DAVASI VE LOLİTA EKSPRES

Amerikalı bir milyarder olan Jeffrey Epstein, aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu birçok kişiye tacizde bulunmak ve seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmak suçlamalarıyla yargılanıyordu.

Epstein'a dava açan bir dizi kurban, çocuk yaşta Epstein tarafından sekse zorlandıklarını ve aralarında kamuoyunca tanınan isimlerin de olduğu kişiler tarafından tecavüze uğradıklarını öne sürmüşlerdi.

2019'un Temmuz ayında cezaevine giren Epstein, yaklaşık 1 ay sonra hücresinde ölü bulunmuştu. Epstein'ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçse de komplo teorilerini de beraberinde getirdi.

Epstein'ın kamuoyunda 'Lolita Ekspres' ismiyle bilinen Boeing 727 tipi uçağıyla, New York'tan Florida'daki malikaneye reşit olmayan kız çocuklarını taşıdığı öne sürülüyordu.

'GÜNAH KEÇİSİ' SAVUNMASI

Yargılanmasına başlanan Ghislaine Maxwell ise bir dönem Epstein ile ilişki yaşamıştı. Maxwell, savcılık tarafından seks amaçlı insan kaçakçılığı şemasının iki numarası olarak görülüyor ve Epstein'a yaşı küçük kız çocukları bulmakla suçlanıyor.

Maxwell, yargılandığı davanın ilk duruşmasında kendisinin 'günah keçisi' ilan edildiğini savundu.

Etiketler
Donald Trump New York