Yunanistan Hükümet Sözcüsü: Miçotakis Erdoğan'la bu hafta görüşmeye sıcak bakıyor

Abone ol

Yunanistan Başbakan Kiriakos Miçotakis'in sözcüsü, bu hafta Prag'da yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu etkinliğinde Miçotakis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmeye sıcak baktığını ifade etti.

Yunanistan hükümet sözcüsü İoannis Oikonomou, Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu hafta Prag'da görüşebileceğini söyledi. Oikonomou, görüşmenin Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısında olabileceğini, Miçotakis'in sıcak baktığını aktardı.

Oikonomou “Açıklamalarıyla gerilimi artıran taraf olan Türk lider Yunan başbakanla görüşmek isterse Yunanistan buna olumlu yanıt verir” dedi.

ERDOĞAN 'BENİM İÇİN MİÇOTAKİS DİYE BİRİ YOK' DEMİŞTİ

Son dönemlerde Türkiye-Yunanistan arasında gerilim artmış, Erdoğan da mayıs ayında “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” demişti. Erdoğan'ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri de Atina'da büyük tepkiye yol açmıştı.

Çavuşoğlu: Türkiye ve Libya arasında doğal gaz anlaşması imzalayıp döneceğiz Dünya İsveç, Kuzey Akım 1 ve 2 boru hattındaki sızıntıların yaşandığı bölgeye denizaltı gönderdi Dünya Kılıçdaroğlu'ndan Bosna ve Brezilya'daki seçimlerle ilgili mesaj ve 'geniş ittifak' vurgusu Dünya Hamaney gösterilerin ardından ilk kez konuştu, 'dış güçler' dedi Dünya