'Türkiye'de darbe olasılığı yoktur; ortam darbe dışı başka olasılıklara da gebe'

Abone ol

"Darbe olasılığı yoktur. Çünkü darbeye şu anda ihtiyaç yoktur... Tabii darbe olasılığının olmaması, kaos olasılığını saf dışı bırakmıyor. Ortam darbe dışı başka olasılıklara da gebe"

ABD merkezli Rand Corporation'un Türkiye'de bir darbe olabileceği şeklindeki raporunu, Erdoğan'ın 'endişelenmeyin' çıkışına rağmen yandaş medya bir süredir ekranlardan ve manşetlerden köprütmeye devam ediyor.

Cumhuriyet yazarından çarpıcı soru: Ya FETÖ iktidar olsaydı?

Darbe söylentilerini köşesine taşıyan Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen, "Hâlâ darbe mi bekliyorsun?" başlıklı bugünkü yazısında Türkiye'de bir darbe olasılığı olmadığını çünkü şu anda bir darbeye ihtiyaç duyulmadığını savundu.

Erdoğan'dan darbe yorumu: Buyursun çıksın karşımıza, hodri meydan

Sirmen, darbe olasılığı olmamasına karşın 'kaos' olasılığının gündemde olduğuna dikkat çekerek "Ortam darbe dışı başka olasılıklara da gebe" uyarısında bulundu.

Ali Sirmen'in yazısı şöyle:

Canım kardeşim,

Geçenlerde seni bir TV kanalının tartışma programında gördüm. Sözlerine bakılırsa, yakında bir darbe olasılığı varmış, bu yüzden büyük telaş içindeydin.

Biliyorum son zamanlarda kafan iyice karışık. Doğrusu da öyle olması. Öyle ya! Bu hercümerç içinde, karışmaması için insanda hiç kafa olmaması gerek. Birbirleri üzerine gelip ümüğümüze çöken iç ve dış politik sorunlar, baskılar, zulümler kaynaklı, insanları intihara itecek kadar çıkmaza girmiş, ekonomik durum, adeta kader haline gelmiş olan özellikle yeni hayata atılanları pençesinde kıvrandıran işsizlik, üstüne şimdi bir de ABD’nin ünlü Rand Corporation kaynaklı darbe haberleri kafaları iyice karıştırıyor.

Doğu Perinçek ve İsmail Saymaz canlı yayında birbirine girdi Siyaset Meclis girişine 2 milyonluk nizamiye Siyaset AKP'li vekillerin FETÖ'cülerle çektirdiği fotoğraflara yenisi eklendi Siyaset Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı ile görüştü Siyaset