Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası biletini kazandı

Abone ol

Azerbaycan'ı mağlup eden Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, grup lideri olarak Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı kazandı.

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 4. maçında ağırladığı Azerbaycan'ı 3-0 yenerek finallere kaldı.

Müsabakaya iyi başlayamasa da etkili servislerle üstünlüğü ele geçiren Türkiye, ilk seti 25-15 ile hanesine yazdırarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette skor üstünlüğünü erken yakalayan Türkiye, 25-16 galip gelerek durumu 2-0 yaptı.

Milliler, farklı kaybettiği setlerin ardından oyundan düşen Azerbaycan karşısında üçüncü sette 15-5 öne geçti. Konuk takım, son bölümlerde toparlanarak oyuna ortak olmaya çalışsa da skor üstünlüğünü koruyan Türkiye, seti 25-19, maçı da 3-0 kazandı. (AA)

A Milli Takım'da Metin Toy 17, Mirza Lagumdzija 11 sayıyla galibiyette önemli rol aldı.

Azerbaycan ve Danimarka'nın bulunduğu grubu 3 galibiyet, 1 mağlubiyetle lider tamamlayan milliler, Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde etti.

Demirtaş'tan Bülent Turan'a 'diktatörlük' yanıtı Gündem 'MHP'li grup saldırırken milletvekilleri de izlemiş' Gündem Adalet Bakanı Bozdağ’ın kardeşi kura ile seçim hakimi oldu, HSK kararnameyle önüne geçti Gündem Anadolu Üniversitesi’nde kadın çalışanlara etek boyu 'uyarısı' Gündem