Türk Telekom'dan dikkat çeken uyarı: 'Video paylaşımlarından kaçınmak gerekiyor'

Abone ol

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, yeni tip Koronavirüs nedeniyle internet kullanımının arttığını belirterek uyarılarda bulundu.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle insanların evden çalışmaya başlamasıyla internet trafiğinin yüzde 30 arttığını söyledi.

Kıraç, İspanya'da telekom operatörlerinin yaptığı 'Gereksiz video ve dosya paylaşımı yapmayın' uyarısını hatırlattı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çoğu firma evden çalışma modeline geçti. Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Türkiye’de virüsün görüldüğü ilk günden bu yana data kullanımının yüzde 30 arttığını belirterek, Türk Telekom olarak her türlü senaryoya hazırlıklı olduklarını söyledi.

Ancak kullanıcıları gereksiz trafik oluşturmaması konusunda uyaran Kıraç, şunları söyledi:

"İnsanlar virüsün yayılmasını engellemek için evlere kapanıyor. Öğrenciler uzaktan eğitim alıyor, firmalar evden çalışmaya başlıyor. İnternet trafiğinde yüzde 30’luk bir artış söz konusu. İspanya’da bir araya gelen telekom operatörleri bir açıklama yaptı.

Gereksiz video ve dosya paylaşımı yapmayın diye. İnternet yollarını öğrencilere bırakın. Normal akışında devam etsin. Biz abonelerimize gereksiz şekilde trafiği artırmamasını öneriyoruz. Özellikle sosyal medya ve WhatsApp gibi mecralarda video paylaşımlarından kaçınmak gerekiyor. Eğer olağan üstü bir trafik olursa risklerle karşı karşıya kalabiliriz."

Kıraç, yurt dışında da gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Araştırmaya göre, çocuklar koronavirüsün gizli taşıyıcıları olabilir Bilim - Teknoloji Instagram'dan filtrelere koronavirüs ayarı Bilim - Teknoloji Instagram'dan 'koronavirüs' kararı! Yasaklandı Bilim - Teknoloji Google'dan koronavirüs önlemi: O video ve reklamlara izin verilmeyecek Bilim - Teknoloji