Sakarya'daki ikinci patlamaya ihmal sebep oldu! Uzman isim açıkladı

Abone ol

Afet Uzmanı Dr. Kubilay Kaptan, daha önce patlama alanında yer alan patlayıcıların imha edilmesi için 15 gün boyunca soğutma işleminden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Sakarya'da Taşkısığı bölgesinde, geçen hafta havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından, patlamamış havai fişekler ve diğer patlayıcıların da içinde bulunduğu kamyonda patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; patlamada 2'si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

Sakarya'da ikinci havai fişek patlaması: 3 asker şehit, 6 yaralı

Sakarya'da 3 askerin şehit olduğu 6 kişinin de yaralandığı patlama ilgili Kubilay Kaptan canlı yayında şunları söyledi:

CNN Türk yayınına katılan Afet Uzmanı Dr. Kubilay Kaptan, daha önce patlama alanında yer alan patlayıcıların imha edilmesi için 15 gün boyunca soğutma işleminden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Soğutma işleminin yalnızca su ile de değil köpük benzeri malzemeler kullanılarak yapılması gerektiğini açıklayan Kaptan, burada bu işlemin yapılmadığını söyledi.

Çoklu baro görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor: Baro başkanları nöbette Güncel Tapu müdürlüğü önünde arazi kavgası: Biri yoldan geçen vatandaş olmak üzere 2 yaralı Güncel Kayseri'de otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı Güncel İçişleri Bakanlığı'ndan Sakarya'daki patlama hakkında açıklama Güncel