Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı iddia: Merkez Bankası'nın dolar satması gerek ama satamıyor çünkü...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ile ilgili de çarpıcı iddialarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın dolar satması gerektiğini ancak para başkasının olduğu için satamadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklaması şöyle oldu:

SICAK SİYASET MERKEZ BANKASI’NA MÜDAHALE EDİYOR

Devlet bizim devletimiz. Devletin kurumlarına sahip çıkmak, onların yasal çerçevede çalışmasını özendirmek en çok CHP’ye yakışır. Fiyat istikrarından Merkez Bankası sorumlu ama fiyatlar durmuyor. Neden böyle? Sıcak siyaset Merkez Bankası’na müdahale ediyor.

Kılıçdaroğlu'ndan Fuat Oktay'a: Mafyatik ilişkilere girenleri tehdit ediyorum... Kimsin sen?

KASADAKİ PARA BAŞKASININ PARASI

Merkez Bankası’nın kasasında 123 milyar dolar para var ama başkalarının ödünç parası. O para bize ait değil. 123 milyar doların bir senti bile Merkez Bankası’nın kendi parası değil. 128 milyar doları kim aldı?

Merkez Bankası’nın dolar satması lazım ama satamıyor. Kasadaki para kendi parası değil, başkasının parası. Millet İttifakı iktidarında Merkez Bankası saat gibi çalışacak. Göreceksiniz ekonominin nasıl düzeldiğini.

'Zamanı gelince açıklayacağız' diyen Kılıçdaroğlu: 'Tepelerine çökeceğim'

Erdoğan: Ölümler virüse ve yetersiz sağlık hizmetlerine bağlanamaz Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Fuat Oktay'a: Mafyatik ilişkilere girenleri tehdit ediyorum... Kimsin sen? Siyaset Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin CHP'ye katıldı Siyaset Bülent Arınç: CHP'nin oyları artıyor Siyaset