Erdoğan: Yeni reformların hazırlıkları içindeyiz

Abone ol

Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 19.30'da sona erdi.

Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Yeni reformların hazırlıkları içindeyiz. İnsan Hakları Eylem taslağına son hali verilecek." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Hafta sonları saat 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Erdoğan'ın açıklaması şöyle oldu:

Dünyada ve bölgede tarihi yapılanmanın sancıları yaşanıyor. Salgın bu süreci hızlandırmıştır. Türkiye'yi son 18 yılda tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma reformlarıyla tanıştırmış bir hükümet olarak ülkemizi yeni döneme hazırlanmanın en başta gelen görevimiz olduğuna inanıyoruz.

Adı üzerinde değişim, dinamik bir süreçtir. Ortaya çıkan şartlara ve ihtiyaçlara göre yeni adımlar gerekir. Bunun için biz reform gündeminde hiç kopmadık. Dünyadaki gelişmelere uygun şekilde hep hedef büyüterek ilerliyoruz. Hukuk devletinden anladığımız mevzuat devleti değildir.

Biz daima özgürlük eşitlik ve insan haklarına dayanan bir normlar sisteminin inşasının yanında olduk. Bizim anladığımız ve inandığımız adalet kavramı bir manaya ve bir işleve sahiptir. Medeniyetimizde adalet kavramı özellikle üstünde çokça durulmasının nedeni derin ve güçlü anlamdır.

Eğimde fırsat eşitliğinin sağlanması, iş ve çalışma hayatında her türlü ayrımcılığın önüne geçilmesi adaletin gereğidir. Son 18 yılda adaletin tam anlamıyla tesisi ve yaşatılması konusunda çok büyük değişimleri hayata geçirdik.

Meclis'imiz bu güne kadar stratejimiz kapsamında 3 yargı paketini kanunlaştırdı. Bu paketlerle çok önemli yeniliklerin hayata geçmesi sağlandı.

Bilindiği gibi geçen hafta kabinemizdeki Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda görev değişikliğine gittik. Affını isteyen Berat Albayrak'ın bu talebini kabul ederek Lütfi Elvan kardeşimizi görevlendirdik.

Kurduğumuz güçlü üretim, ihracat ve istihdam alt yapısı en önemli görev ve ilham kaynağımızdır. Salgın sürecinin değiştirdiği ekonomik mimaride Türkiye için fırsat pencerelerini kullanacağız.

Haklarımızı ve özgürlüklerimizi kullanacağımız bir vatana sahip olmak, ezanımızla bayrağımızla tüm istiklal mücadelemizle yaşamak önceliklerimizin en başında yer alacaktır. Bugüne kadar altını çizdiğimiz gibi özgürlük ve güven kavramlarını birbirine karşı değil birbirini tamamlayacak şekilde hayat bulmasını sağlamakta kararlıyız

Yeni reformların hazırlıkları içindeyiz. İnsan Hakları Eylem taslağına son hali verilecek.

HDP'li Oya Ersoy'dan Fuat Oktay'a Ekrem İmamoğlu sorusu Siyaset İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda ziyaretçi alımları durduruldu Siyaset Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu ile görüşecek Siyaset AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'ten yoğun bakım itirafı Siyaset