Düşük ücretlere ve kötü çalışma koşullarına karşı işçiler, kendilerini fabrikaya kapattı

Abone ol

Düzce'de bulunan Standar Profil fabrikasında işçiler kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı harekete geçti. İşçiler kendilerini fabrikaya kapattı.

Düzce’de faaliyet gösteren ve otomotiv parçaları üreten Standart Profil Grubu patronları işçileri, iş güvenliği sağlamadan ağır çalışma koşulları dayatıyor. Petrol-İş Sendikası’nda örgütlü olan işçiler hakları için fabrikaya kapandı.

1000'DEN FAZLA İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Ağır koşullarının düzeltilmesi, düşük ücretlerinin artırılması, işçi sağlığı ve iş güvenliği (İSİG) önlemlerinin alınması için 1000’den fazla işçi, patronlar şartları kabul edene kadar direnişi sürdürmekte kararlı.

KOŞULLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ VE ÜCRET ARTIŞI TALEP EDİLİYOR

gazeteduzce.com’un haberine göre İşçiler, “İşyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmamakta, ağır ve tehlikeli işlerde düşük ücretle çalıştırılıyoruz, insanca çalışma koşulları ve ücret artışı talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İşçiler 'sarı sendikadan' istifa etmişlerdi: Sendikalar arasında gerginlik çıktı Güncel Kavala'nın avukatından AİHM kararı açıklaması Güncel Cezaevleri gündemden düşmüyor: Yeneroğlu'ndan Bakan Bozdağ'a Sincan soruları Güncel 'Dünyanın en büyük' adliyesinin tavanı çöktü! Güncel