Çin, koronavirüsten ölenler için yas tutuyor

Abone ol

Dünyayı etkisi altına almaya devam eden koronavirüs salgınının (Covid-19) yayıldığı Çin'in; Vuhan Yangtze Büyük Köprüsü’nde, Pekin’in Tiananmen Meydanı’nda ve metrolar dahil olmak üzere ülke genelinde halk saat 10.00’da 3 dakikalık saygı duruşunda bekledi

Dünyayı etkisi altına almaya devam eden koronavirüs salgınının (Covid-19) yayıldığı Çin'in; Vuhan Yangtze Büyük Köprüsü’nde, Pekin’in Tiananmen Meydanı’nda ve metrolar dahil olmak üzere ülke genelinde halk saat 10.00’da 3 dakikalık saygı duruşunda bekledi.

Siren sesleri ülkenin dört bir yanından duyuldu. Çin’de koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybeden kişileri anmak için 4 Nisan ulusal yas olarak ilan edildi.

Çin Devlet Konseyi, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin anısına 4 Nisan'ın ulusal yas olarak ilan edildiği açıkladı.

Açıklamada, ülke genelinde yerel saatle 10.00'da 3 dakikalık saygı duruşu yapılacağı ve sirenlerin çalınacağı bildirildi. Bu dönemde bayrakların yarıya indirilmesine ve ülkede halka açık eğlence faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

Rusya'da koronavirüs vaka sayısı 4731'e ulaştı Dünya Koronavirüs bunu da yaptırdı: ABD'de 6 yıl sonra bir ilk Dünya Trump ile aynı ortamda bulunacaklara koronavirüs testi şartı Dünya Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan Başbakanı Miçotatakis'e 'göçmen' yanıtı Dünya