CHP'den Tunceli'de çıkan orman yangını hakkında açıklama

Abone ol

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tunceli'de çıkan orman yangını ve AFAD tarafından toplanan yardımlar hakkında açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında Tunceli'de çıkan orman yangını hakkında açıklama yaptı.

Faik Öztrak, "Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekili arkadaşlarımızdan oluşan bir heyet, çalışmaları yerinde izliyor. Arkadaşlarımızın bölgeye intikalinden sonra, yangına havadan müdahale başladı. Ancak bu müdahalelerin Son derece yetersiz olduğunu da görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Öztrak, "Erdoğan ise yangını bırakmış, AFAD’a para toplamakla meşgul. Bu arada bizi de, AFAD’a toplanan paralardan rahatsız olmakla suçluyor. Atalarımızın dediği gibi; kurda kuzu emanet edilmez. 15 Temmuz paraları, Beşiktaş’taki saldırılardan sonra toplanan paraların akıbetini, milletimizle şeffaf bir şekilde paylaşmayan sizsiniz. Milletimiz adına bu paraların peşinde koşan da biziz." değerlendirmesinde bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Bu yıl doğal felaketler Ve bunlar karşısında aciz kalan Erdoğan Şahsım Hükümeti Ülkemizi perişan etti. Güneyimizde orman yangınları, Kuzeyimizde seller hepimize acı üstüne acı yaşattı. Şu anda Tunceli’de orman yangınları devam ediyor.

Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba başkanlığında, Milletvekili arkadaşlarımızdan oluşan bir heyet, Çalışmaları yerinde izliyor. Arkadaşlarımızın bölgeye intikalinden sonra, Yangına havadan müdahale başladı. Ancak bu müdahalelerin Son derece yetersiz olduğunu da görüyoruz.

Erdoğan ise yangını bırakmış, AFAD’a para toplamakla meşgul. Bu arada bizi de, AFAD’a toplanan paralardan rahatsız olmakla suçluyor. Atalarımızın dediği gibi; Kurda kuzu emanet edilmez. 15 Temmuz paraları, Beşiktaş’taki saldırılardan sonra toplanan paraların akıbetini, Milletimizle şeffaf bir şekilde paylaşmayan sizsiniz. Milletimiz adına bu paraların peşinde koşan da biziz.

Hem 15 Temmuz, Hem de Beşiktaş mağdurları için, O günkü kurlardan yaklaşık 100 milyon dolarlık bir bağış toplandı. Bugünkü kurla bu para 835 milyon lira yapar. Milletten bağış topluyorsanız, Bağışın nasıl harcandığını, Nasıl nemalandırıldığının hesabını da, Millete vermek zorundasınız.

Bu paralar doğru nemalandırıldı mı? Yoksa kamu bankalarında düşük faizden iç mi edildi? Beşiktaş’taki kurbanların yakınlarına bugüne kadar ne ödendi? Bunları kamuoyuyla mutlaka paylaşmalısınız. Bunların hesabını vermeden, Çıkıp da bizi yardıma karşı olmakla suçlamayın. Bizi suçlayacağınıza, Millet size neden güvenmiyor, bunu bir düşünün.

Milletimiz zaten herkesin ne yaptığını görüyor. Notunu veriyor. Bu hükümete tasdiknamesini vermek için de, Sabırsızlıkla gün sayıyor.

'Erdoğan'ın talimatıyla yaptım' diyen Erdoğan Bayraktar için CHP'den flaş çağrı!

Faik Öztrak'tan Diyanet'e 'beytülmal' hatırlatmalı Atatürk yanıtı

Faik Öztrak'tan Erdoğan'a IMF hatırlatmalı yanıt: Görmemiş ata binince bey oldum sanır...

Faik Öztrak'tan Devlet Bahçeli'ye: Erdoğan'ın kuyruğuna takılırsan...

Faik Öztrak'tan Erdoğan'a IMF hatırlatmalı yanıt: Görmemiş ata binince bey oldum sanır... Siyaset Faik Öztrak'tan Devlet Bahçeli'ye: Erdoğan'ın kuyruğuna takılırsan... Siyaset 'Erdoğan'ın talimatıyla yaptım' diyen Erdoğan Bayraktar için CHP'den flaş çağrı! Siyaset Faik Öztrak'tan Diyanet'e 'beytülmal' hatırlatmalı Atatürk yanıtı Siyaset