CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'dan Osman Kavala sorusu: Bir insanla yemek yemek suç sayılır mı?

Abone ol

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, "Osman Kavala 5 senedir hapiste. Savcılık’ın yazdığı iddianamede, hakkındaki iddialardan birisi 18 Temmuz 2016’da Karaköy’de Henri Barkey ile yemek yemek" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ABD Temsilcisi Yurter Özcan, sosyal medya hesabında 5 yıldır cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala hakkında verilen tutukluluk kararının hukuksuzluğunu eleştirdi.

Özcan, "Türkiye’de sorumluluk almama alışkanlığı mide bulandırıcı bir seviyeye geldi. Bu sadece siyasette değil, her meslekte bir alışkanlık oldu. Herkes işini yapsın, iyi veya kötü sonuçlar için de sorumluluk alsın. Şeffaflık; adil ve temiz bir toplum için en önemli öge" ifadelerini kullandı.

Yurter Özcan'ın sosyal medyadan yaptığı açıklaması şöyle oldu:

Bir insanla yemek yemek suç sayılır mı? Türkiye’de ise, evet. Osman Kavala 5 senedir hapiste. Savcılık’ın yazdığı iddianamede, hakkındaki iddialardan birisi 18 Temmuz 2016’da Karaköy’de Henri Barkey ile yemek yemek. Ancak her iki tarafta beraber yemek yemediklerini belirtti.

Bir gazeteci de çıkıp, peki bu insanlar o akşam kiminle yemek yedi diye sormadı; güvenlik kamerası dahil bir araştırma yapılmadı. Henri Barkey ile yemek yiyen kişi bile “O akşam Henri ile yemekte olan bendim. Osman Kavala bana merhaba demek için geldi.Onlar tanışmıyorlar” demedi.

Türkiye’de sorumluluk almama alışkanlığı mide bulandırıcı bir seviyeye geldi. Bu sadece siyasette değil, her meslekte bir alışkanlık oldu. Herkes işini yapsın, iyi veya kötü sonuçlar için de sorumluluk alsın. Şeffaflık; adil ve temiz bir toplum için en önemli öge.

AKP'li başkandan Mansur Yavaş'a bir garip eleştiri: "Anket kararını veren de bir kişi değil mi?" Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan şehitler için başsağlığı mesajı Siyaset CHP'li Özgür Özel'den Bakan Varank'a: Bizim çocukların 'Varank dayısı', torpil listelerinde adı yok Siyaset Seçimler yaklaşırken dikkat çeken iddia Siyaset