Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan ortak açıklama: İYİ Parti ve CHP'nin ekonomi kurmayları birlikte çalışacak

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptıkları görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 16:00'da İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i ziyaret etmiş, Kılıçdaroğlu; ziyaretin gündemini 'aciliyet' olarak açıklamışı.

Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener, yaptıkları görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

İki partinin ekonomi kurmaylarının birlikte çalışacaklarını açılayan liderler, ayrı ayrı Erdoğan'a seslenerek erken seçim çağrısında bulundular.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

''TÜRKİYE, BİR AN ÖNCE SEÇİME GİTMELİ''

''Sorumluluk gösteren genel başkanlar olarak bir araya geldik. Yönetimiyorsunuz. Merkez Bankası'nın müdürü ol açıklama yap ya da müdahale etme. Koskoca bir kurum dünyada bile itibarsızlaştırdı. Kendisine çağrıda bulunuyorum: Yönetemiyorsun. Milletin üzerine bu kadar yük yükleme. Türkiye, bir an önce seçime gitmeli.

İYİ Parti ile görüştük. Gidişattan duyduğumuz endişeleri paylaştık. ''

Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti ziyaretinde Akşener'in masasında dikkat çeken ayrıntı

Akşener'in açıklamaları ise şöyle:

''Türkiye'de tencerelerin kaynayamadığı, gençlerin umutlarının kalmadığı, üniversite mezunu gençlerimizin yurt dışına garsonluk yapmak için yol aradığını görüyoruz.

Bu şahsım devletinin ülkemizi uçuracak söylemlerinin dışında yere çaktığı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

İYİ Parti'nin yaptığı yoksulluk araştırmasında, yoksulluğun boyutunu çok arttığını gördük. Bunun karşısında ekonomi kitabını yazdığını söyleyen bir kişinin, bilgisine bağlı hükümet sisteminin Türkiye'yi getirdiği nokta ortada.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in #ErkenSeçim çağrısına sosyal medyadan büyük destek

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

Bugün itibari ile CHP ve İYİ Parti'nin ekonomi, kurmayları birlikte çalışacak.

''SEÇİMDEN BAŞKA ÇARE YOK''

Seçimden başka çare yok. Geçen sene Erdoğan'a memleket masasını topla demiştim. Bugün bu çağrıyı yapmam lazım ama o günden ağzım yandığı için artık yolun sonu görünmüştür. Daha fazla yıkıma, yoksulluğa; eğitime erişememe konusunda büyük bir problemle karşı karşıyayız.

Bütün bunlardan çıkılmasını tek yolu seçimlerin yapılması, milletimiz kimi tercih ediyorsa ona saygı duyulması gerekiyor. ''

SORU - CEVAP

Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen sorulara şöyle yanıt verdi:

''-(Erdoğan'ın açıklamaları) Bunların artık bu ülkeyi yönetecek kapasiteleri yok. Çekilsinler.

-(50 artı 1) Hangi oranı getirirlerse getirsinler. Hangi oranı getirirlerse getirsinler, bu millet bunlardan bıktı! Bunlar artık gidici, görüyorlar. Gideceklerini görüyorlar. Ülkeyi yönetemediklerini herkes biliyor. Üzüldüğüm şu seçimlerle gelen milletvekili halkın içine giremiyor. Biz ona iyilik yapıyoruz aslında. Seçim yap diyerek iyilik yapıyoruz. Geçen her gün maliyet artıyor.''

Akşener'in kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar ise şöyle:

-(Erdoğan'ın açıklamaları) Merkez Bankası başkanları yazlık ve kışlık değiştiği için ömrü dolmuş gibi görünüyor. Bütün kurumları, yerle bir eden partili bir cumhurbaşkanı var. Yolsuzlukta marka olmuş bir ülke haline getirilmiştir. Dolayısıyla söylediklerini buradan okunulunca hiç şaşırtıcı bir tarafı yok.

Tayyip Erdoğan Nobel'e aday gösterilecek faiz sebep enflasyon sonuç tezi açıklamasında bulunmuştu. Şimdi de 'bu ülke nasıl batırılır' kitabıyla yeniden Nobel'e aday gösterilebilir.

-(50 artı 1) Temelinde endişe var.''

Özgür Özel, 50 artı 1 tartışmalarına katıldı: 'MHP ile AK Parti’nin birbirleriyle kavgaları da bitmez' Siyaset 'Kılıçdaroğlu bilinçaltına mesaj veriyor, 'ben yöneteceğim' dediği devlet adına özür diliyor' Siyaset Bahçeli'nin direktifi ile istifa etmişti: Hamit Kocabey'den boşalan HSK üyeliği için 'çift maaşlı' aday Siyaset Kılıçdaroğlu, Akşener ile görüşmesini 'Gündemin aciliyeti' diyerek duyurdu: Neyi açıklayacaklar? Siyaset