Kadın derneğinin erkek başkanından kadına yönelik şiddeti ve İstanbul sözleşmesini soran muhabire müdahale!

Abone ol

"Çınar Kadınları Derneği" isimli oluşumun Eskişehir Şubesi'nin açılışında muhabiri Meltem Karakaş Kaya'nın kadına yönelik şiddet ve İstanbul Sözleşmesi hakkında sorularına dernek adı verilen yapının erkek başkanı Hüseyin Akın müdahale etti.

"Çınar Kadınları Derneği" isimli oluşumun Eskişehir Şubesi'nin açılışında yaşananlar izleyenlere pes dedirtti.

Es TV muhabiri Meltem Karakaş Kaya basın mensubu olarak bulunduğu açılışta Çınar Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Sema Nur Dilek’e kadına yönelik şiddet ve İstanbul Sözleşmesi hakkında sorular yöneltmek istedi. Ancak araya giren kişiler Meltem Karakaş Kaya'ya müdahalede bulundu.

KADIN DERNEĞİNİN ERKEK BAŞKANINDAN SKANDAL SÖZLER!

Dilek’in yanına gelen bir kadın, “Sanatsal yönüne bakıyoruz” deyince Dilek, “Girmeyeyim ben o konuya” ifadeleriyle soruyu geçiştirdi. Dilek, kadına yönelik şiddet hakkındaki soruyu da yanıtsız bırakırken, araya giren dernek genel başkanı ve gazete sahibi Hüseyin Akın muhabire sözlü tepki gösterdi.

Hüseyin Akın'ın, "Feministçe davranışınızla bir yere varamayız" ifadelerini kullanması dikkat çekti. Muhabirin sorularına müdahale edilmesini ve Sema Nur Dilek ile yapılan röportajın engellenmesine tepki göstermesi üzerine Hüseyin Akın, basına müdahale edebileceğini savunarak skandallarına bir yenisini ekledi.

Hüseyin Akın, "Önce bizi tanımanız lazım… Bırakın, önyargıdan kurtulun… Kadın derneği deyince kadınlardan ibaret bir dernek ifadesi geliyor. Feministçe davranışınızla bir yere gelemeyiz. Sorularınıza müdahale etmek zorundayım çünkü biz her soruyu kabul etmiyoruz. Çünkü biz proje derneğiyiz" ifadelerini kullandı.

MUHABİR SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Muhabir Meltem Karakaş Kaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda o anlara yer vererek, "Çınar Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Sema Nur Dilek'in, kadına yönelik şiddete karşı çözüm önerileriniz var mı soruma tepkisi ve derneğin genel başkanı Hüseyin Akın'ın röportajımıza müdahale edip kesmesi. Bakınız kadın derneğinin genel başkanı bir erkek!" diye yazdı.

Eşi tüm detayları anlattı: İmamı camide kadınla bastı Gündem İşin kaymağını yiyen biz değildik, yakalanırız, yerimize birilerini hep bulurlar Gündem TTB Başkanı Fincancı hakkında mahkemeden karar Gündem Özgür Demirtaş'la AKP'ye yakın isim arasında polemik: 'Daha Türkçe yazmayı bilmiyorsunuz' Gündem