Hasatta Z Kuşağı Dönemi: Susuz Götürdü, Sulu Getirdi! 100 Milyon Lira Yatırımla Devleşti
Aydın’da gençlerin tarımdan uzaklaşması nedeniyle üretici yaş ortalaması 60'a yaklaşırken, 20 yaşındaki Süleyman Enes Tuğrul bu tabloyu değiştirmek için harekete geçti. Teknolojiyi tarımla birleştirerek 28 dönüm arazi üzerine modern bir sera kuran genç girişimci, topraksız tarım yöntemiyle çilek üretimine başladı.
Haberin devamı için tıklayınızEfeler ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi’nde Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu yüksek teknolojiye sahip serada üretime başlayan Tuğrul, bu yatırım için yaklaşık 100 milyon TL harcadı. Hedefi ise Aydın’ın coğrafi işaretli çileğini dünya pazarına taşımak.
Sadece üretimle sınırlı kalmayan genç çiftçi, aynı zamanda kadın istihdamına da katkı sunuyor. Serasında çalışan tüm personelin kadınlardan oluştuğunu belirten Tuğrul, “Köylerimizdeki kadınlara iş imkanı sağlıyoruz. Bu başarı kadın emeğiyle büyüyor” dedi.