ABB'nin 180 bin aileye doğalgaz desteği yeniden başlıyor: 'Hiçbir çocuk üşümesin'

“Hiçbir çocuk üşümesin” anlayışıyla Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan doğal gaz desteği uygulaması bu sene de devam edecek.

ABB'nin 180 bin aileye doğalgaz desteği yeniden başlıyor: 'Hiçbir çocuk üşümesin'

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alan yaklaşık 180 bin aileye 500’er TL doğal gaz desteği verecek. Sadece doğal gaz ödemelerinde kullanılabilecek olan destek 5 Ocak 2023 tarihinde Başkent Kart’lara yatırılacak.

Kentte yaşayan çocukların eşit şartlarda eğitim görmesi ve gelişimlerini eşit şartlarda sağlayabilmeleri için SMA testinden çocuk tarama testine, et desteğinden kırtasiye ve internet desteğine kadar birçok öncü uygulamayı hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, doğal gaz desteğine devam ediyor.

“Hiçbir çocuk üşümesin” anlayışıyla Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan doğal gaz desteği uygulaması için bu seneki ödeme 5 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

DESTEKLER DEVAM EDECEK

Zorlu ekonomik koşullarda vatandaşların yanında olmak adına yeniden başlayacak olan uygulamada Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yardım alan yaklaşık 180 bin aileye 500’er TL doğal gaz desteği yatırılacak. İlk ödemenin ardından, hükümetin daha önce açıkladığı doğal gaz desteği yatırılmazsa diğer kış aylarında da doğal gaz ödemeleri sürecek. Hükümetin desteği yatırması halinde ise destekler nakdi yardım olarak genel kapsamda devam edecek. Sosyal yardım alan aileler, Başkent Kartları ile abone numaralarını girerek gaz kiosklarından doğalgaz kartlarına yükleme yapabilecek ya da faturalı borçlarını ödeyebilecek.

Etiketler
Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Türkiye Uygulama