Zeydan Karalar'dan hayat kurtaran şoföre bir tam cumhuriyet altını

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hayat kurtaran belediye personelini tam cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Zeydan Karalar'dan hayat kurtaran şoföre bir tam cumhuriyet altını

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kalp krizi geçiren yolcusunu hastaneye yetiştirerek hayata dönmesini sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şoförü Zeliha Elbüken’i ödüllendirdi.

Otobüsteki Adanalıların da şoföre destek verdiği olayda, Zeliha Elbüken’in duyarlılığı sonucu Zilfo Adıyaman mutlak bir ölümden döndü.

Zeydan Karalar'dan hayat kurtaran şoföre bir tam cumhuriyet altını - Resim : 1

CUMHURİYET ALTINIYLA TALTİF

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Şube Müdürlüğü’nde ziyaret ettiği Zeliha Elbüken’e, insan hayatına önem vermesinden ötürü çiçek verdi, tam cumhuriyet altınıyla taltif etti.

ATTIĞIMIZ HER ADIM İNSANLIK NAMINA OLMALI

İnsan hayatının her şeyin üzerinde olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, “Çalışma arkadaşımız, rahatsızlanan bir hemşehrimizi, hemen hastaneye yetiştirerek insanlık örneği verdi. Otobüsteki hemşehrilerimiz de, insan canını ilk sıraya koyarak, şoförün direksiyonu hastaneye kırmasına olumsuz reaksiyon göstermediler. Tam tersine insanlık örneğini desteklediler. Biz de çalışma arkadaşımızı kutluyoruz. İnsan hayatı her şeyin üzerinde. Kurtardığı insanın çocukları, eşi, yakınları, mesai arkadaşımıza minnet duyacaklardır. Biz de kendisini kutluyoruz, Ulaşım A.Ş. adına teşekkür ediyoruz. Bu davranışın herkese örnek olmasını istiyoruz. Hem işimizi en iyi şekilde yapacağız, işimizden taviz vermeyeceğiz ama attığımız her adımın, yerine getirdiğimiz her görevin insanlık adına olduğunu unutmayacağız” dedi.

GÖREVİNİ İYİ YAPANA ÖDÜL, YAPMAYANA CEZAVİ MÜEYYİDE

Zeliha Elbüken’e bir tam cumhuriyet altını veren Başkan Zeydan Karalar, “Bu ödül; Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görevini iyi yapanlara ödül, görevi iyi yapmayanlara da cezai müeyyidenin başlayacağı anlamına geliyor. Sizler can taşıyorsunuz ve bu yüzden görevinizi en iyi şekilde yapmak zorundasınız. Bu ödülle, işinizin önemini hatırlatıyoruz. İşini iyi yapanları, her zaman cumhuriyet altınıyla olmasa da, başka türlü ödüllendireceğiz. Fakat görevini yapmayan, devletin malını iyi kullanmayan, kullandığı araca zarar veren kardeşlerimize, bundan sonra her şeyin çok farklı olacağını duymalarını istiyorum. Bu saatten sonra devlet malına zarar verenler ceza alacak” diye konuştu.

Zeliha Elbüken’in, insani davranışını ödül için yapmadığını bildiğini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, kendisine gönül rahatlığıyla ödülünü takdim ettiğini söyledi.

BELEDİYE ÇALIŞANI AYRICALIKLIDIR

Başkan Zeydan Karalar, konuşmasını şöyle noktaladı:

“Biz bir kamu hizmeti yapıyoruz. Biz oturduğumuz, doğduğumuz, büyüdüğümüz, toprağına gömüleceğimiz, çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı kente hizmet ediyoruz. Hem kendi oturduğumuz kente hizmet ediyoruz, hem de maaş alıyoruz. Bu tür bir görev belediye çalışanlarını ayrıcalıklı yapıyor fakat sorumluklarını artırıyor. Dolayısıyla belediye çalışanları ne kadar iyi hizmet ederlerse, aslında kendi oturdukları kente, kendi insanına, kendisine hizmet etmiş olacaklar. Arkadaşlarımızı bu anlayışla çalışmaya davet ediyorum ve zaten tersi olması durumunda buna izin vermemiz mümkün olmayacak.”

BİR İNSANIN HAYATA DÖNMESİNE VESİLE OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Başkan Zeydan Karalar’ın ödüllendirdiği Zeliha Elbüken de teşekkür ederek, rahatsızlanan yaşlı bir insanı hastaneye yetiştirdiğini, daha sonra onun hayata döndüğünü öğrenmesinin ve kendisine teşekkür edilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Etiketler
Adana Zeydan Karalar