Tekirdağ Belediyesi'nden Kumbağ İlkokulu'na Atatürk köşesi

Türkiye’de genelinde eğitime en büyük yatırımı yapan yerel yönetim kurumu olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerine devam ediyor.

Tekirdağ Belediyesi'nden Kumbağ İlkokulu'na Atatürk köşesi

Türkiye’de genelinde eğitime en büyük yatırımı yapan yerel yönetim kurumu olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ İlkokuluna Atatürk Köşesi kazandırıldı ve okul bahçesinde iyileştirme çalışması yapıldı.

11 İlçeye 11 Okul Projesiyle Türkiye’de ses getiren ve örnek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde diğer okulların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya ve öğrencilerin daha iyi fiziksel şartlarda eğitim görmeleri için hizmet vermeye devam ediyor.

Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ İlkokulunda Atatürk Büstü bulunmadığını öğrenen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilgili birime talimat verdi ve okulun bu ihtiyacının giderilmesini sağladı. Ayrıca okul ve bahçesinde tadilat ve iyileştirme çalışmaları yapıldı.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının son gününde Başkan Kadir Albayrak, Kumbağ İlkokulu’nda düzenlenen yılsonu törenine katılarak öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Başkan Kadir Albayrak, öğrenciler tarafından sevgiyle karşılandı.

Karne günü dolayısıyla okul bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Kumbağ İlkokulu Müdür Yardımcısı Hasan Aygün, yaptığı konuşmada, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın eğitim ve öğretime verdiği önemi biliyorduk. Kumbağ İlkokulumuzda yapılan tadilat ve Atatürk Büstünün kazandırmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını yaşatabilmek adına, öğrencilerimize bu bilinci aşılamak için bulundukları fedakârlıktan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ndeki teknik ekibe, alın teri ile çalışan emekçi kardeşlerime minnet, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz,” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Yaklaşık 15-20 gün önce çok sevdiğim bir basın mensubu arkadaşım Kumbağ İlkokulumuzda Atatürk Köşesi bulunmadığını ve ayrıca okulumuzun ihtiyaçları olduğunu bildirdi. Söz konusu olan okul ve öğrenciler olunca sorumluluk alanımızda olmadığı halde biz bunu bir görev olarak kabul ettik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilgili birimlere gerekli talimatları verdim. Ata’mızın ideallerini kendimize ideal kabul edeceğiz.

Sevgili öğrencilerimiz hayatınız boyunca Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve ideallerine bağlı kaldığınız sürece hiçbir zorluk çekmezsiniz. Hep başarılı olursunuz. Onun için gözümüz, kulağımız, kalbimiz, her şeyimiz Atatürk ve ideallerindedir. Atatürk Büstünün manevi değeri çok büyük. Buraya geldiğiniz zaman hep onu göreceksiniz. İlk beş yıllık hizmet dönemimizde 11 İlçeye 11 Okul yaptık. Binlerce öğrenci okullarımızda eğitim görüyor. Kumbağ İlkokulumuzun bundan sonraki ihtiyaçlarını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak karşılayacağız. Karne sevincini yaşayan tüm öğrencilerimizi kutluyor, onlara ve öğretmenlerine güzel bir yaz tatili diliyorum,” dedi.

Başkan Kadir Albayrak ve Müdür Yardımcısı Hasan Aygün daha sonra öğrencilere karnelerini takdim etti.

Kumbağ İlkokulu yılsonu töreni, öğrencilerin dans gösterisi ile sona erdi.

Etiketler
Tekirdağ Okul Türkiye