Kemal Çebi'den fedakar baba Ethem Özdemir'e ziyaret

Hayatını engelli oğluna adayan 55 yaşındaki Ethem Özdemir, Küçükçekmece Belediyesi tarafından 'Yılın Babası' seçildi.

Kemal Çebi'den fedakar baba Ethem Özdemir'e ziyaret

Hayatını engelli oğluna adayan 55 yaşındaki Ethem Özdemir, Küçükçekmece Belediyesi tarafından 'Yılın Babası' seçildi.

Fedakarlığı ve cefakarlığı ile örnek teşkil eden babayı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi evinde ziyaret etti. Çebi, baba ve oğlu ile sohbet edip onlara hediyeler verdi.

Yaşamını engelli oğluna adayan kendi hayatını hiçe sayan baba Ethem Özdemir‘in zorlu yaşam mücadelesi eşi hayattayken başladı. Yaşamının son yıllarını yatağa bağlı olarak geçiren eşinin tüm bakımını da Özdemir üstlendi. Eşini 3 yıl önce kaybeden Özdemir, yüzde 50 zihinsel engelli oğluna tek başına bakıyor.Eşinin hastalığında tüm sorumluluğu üstlenen Özdemir,şeker hastası olan eşinin de her daim yanında olduğunu söyledi.

ETHEM ÖZDEMİR, MÜCADELEYİ HİÇ BIRAKMAMIŞ

3 yıldır oğlu Emircan’a hem anne hem baba olan Ethem Özdemir, geçimini boya, badana, temizlik işleri ve kahvehanede çaycılık yaparak sağlıyor. Bir eli hep oğlunun üzerinde olan Özdemir, onu bırakamadığı için düzenli bir işte çalışamıyor. Emircan’ın tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenen baba, 18 yaşındaki oğlunun banyosunu, tıraşını yapıyor. Kıyafetleriyle ilgileniyor. Yemeğini yapıyor ve ona hayatı öğretmeye çalışıyor.

Zorlu yaşam şartlarına rağmen mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayan Özdemir, Küçükçekmece Belediyesi tarafından ‘Yılın Babası’ seçildi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,Ethem Özdemir’i evinde ziyaret edip hediyeler verdi. Ardından Başkan Çebi, Özdemir’e “Yılın Babası” plaketini verip oğlunun hep yanında olduğu için teşekkür etti.

“TEMİZLİK, BULAŞIK GİBİ TÜM İŞLERİ YAPIYORUM”

Oğluna annesinin vefatından sonra hem anne hem baba olan Ethem Özdemir, “Emircan’ın doğumunda eşim hastalandı. 18 yıl önce hastalanınca hem tedavisine hem Emircan’a yıllardır bakmak zorunda kaldım. Erkek olarak çok zor. Kendi yemeğimizi kendim yapmak zorunda kaldım. Temizlik bulaşık gibi tüm işleri kendim yaptım. Ayrıca çalışmam geçinmemiz gerekiyordu. Çocuğum engelli… Onunla ilgilenip uygun bir okula yerleştirdik. Eşimin hastalığı ilerleyip daha sonra vefat etti. 10 senedir Emircan ile ben ilgileniyorum. Ben 8-10 saat ayakta çalışamıyorum” dedi.

“EMİRCAN BENİM HER ŞEYİM”

Okuldaki eğitimin evde de devam ettirip oğlunun sürekli yanında ona destek olduğunu söyleyen baba Özdemir, “Bacağım, belim ve boynum sakat olduğu için çalışamıyorum. 4 çocuğum var. 3’ü kız birde Emircan var. Kızlarım evli, onlarda destek olmaya çalışıyorlar.Tek başına geçinmek zaten çok zor. Bir baba insan ise ve bir de kendini biliyorsa çocuğunu bırakmaz. Görüyoruz dışarıya atıyorlar. Çocuklar annesiz babasız, maddeye alışmışlar, sokaklarda yatıyorlar. Babalar çocuklarına sahip çıksınlar. Çocuğum benim her şeyim. Ben şuanda ona hayatı öğretiyorum. Alışveriş yapmayı öğretiyorum. Engelli okuluna gidiyor. Okula başladığından itibaren çok güzel ilerleme var. Her anlamda düzelme var. Devletimizden Allah razı olsun”diye konuştu.

“YILIN BABASI OLARAK TESPİT ETTİĞİMİZ BİR BABANIN EVİNDEYİZ”

Tüm babaların iyi evlat yetiştirmesi temennisinde bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Bütün dünyadaki babaların bu hafta kutlanacak olan Babalar Günü’nü tebrik ediyorum. Bütün babalara iyi evlatlar yetiştirmesini iyi nesiller yetiştirmesini temenni ediyorum. Küçükçekmecemizde de çok baba var. Bende bir babayım. Bugün de burada olmamızın sebebi ‘Yılın Babası’ olarak tespit ettiğimiz bir babanın evindeyiz. Onu da tebrik ediyorum. Yaşama sıkı sıkı bağlı kalmış, yaşamış olduğu hiçbir sıkıntıyı problem yapmamış. Oğlu ile birlikte, eşini kaybetmesine rağmen yaşamayı sürdüren babayı tebrik etmek için buradayım” şeklinde konuştu.

Etiketler
Küçükçekmece Belediyesi Küçükçekmece