Kuşadası 6 km uzunluğundaki gençlik konteji ile atasına yürüdü

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kuşadası'nda coşkuyla kutlandı.

Kuşadası 6 km uzunluğundaki gençlik konteji ile atasına yürüdü

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kuşadası'nda coşkuyla kutlandı. Kutlamalar sabah Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi tören ile başladı.

Saat 18.00 sularında Kısmet Otel Kavşağı'ndan başlayan Gençlik Korteji, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen “Dünya Atabarı Oynuyor” isimli etkinlik ile son buldu.

İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda gerçekleşen Emre Aydın ile Hande Ünsal Konseriyle 19 Mayıs gençlik bayramı etkinlikleri büyük bir coşku ile son buldu.

6 KM UZUNLUĞUNDA GENÇLİK KORTEJİ

Kuşadası’nda bir gelenek haline gelen kortej bu 19 Mayıs’ta da büyük ilgi gördü. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen korteje ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaşın yanı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları ve Kuşadası Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Kortejde yer alan Kuşadası Motosiklet Kulübü, İzmir Kuzey Rüzgarı Viento Motosiklet Derneği, Kuşadası Belediye Bandosu ve Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Lisesi mezunlarının oluşturduğu Veteran Bandosu yürüyüşe büyük renk kattı.

Korteje katılan vatandaşlara Kuşadası’nda uzun yıllardır esnaflık yapan Cano lakaplı Musa Gencer’in destekleriyle Kuşadası Belediyesi tarafından 19 bin karanfil dağıtıldı.

“DÜNYA ATABARI OYNUYOR” ETKİNLİĞİNE YOĞUN İLGİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu’nun iş birliğinde, düzenlenen “ Dünya Atabarı Oynuyor” isimli etkinlik Kuşadalılardan yoğun ilgi gördü. 19 ülke ve Türkiye’nin 81 ilinde saat 19.19’da eş zamanlı olarak başlayan etkinliğin Kuşadası Atatürk Meydanı’nda düzenlenen bölümünde binlerce vatandaş “Atabarı” oynadı.

Bir Guinness Dünya Rekoru denemesi olan “Dünya Atabarı Oynuyor” etkinliği Kuşadalılar tarafından büyük bir ilgiyle izledi.

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de katıldığı “Dünya Atabarı Oynuyor” isimli etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe yaklaşık 1000 kişi katıldı.

EMRE AYDIN İLE HANDE ÜNSAL KONSERİNE YOĞUN İLGİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl kutlamaları saat 22.00'da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda, Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Emre Aydın ve Hande Ünsal konserleri ile devam etti.

Konsere katılan binlerce Kuşadalı, ünlü sanatçılar Emre Aydın ve Hande Ünsal tarafından seslendirilen şarkılarla coşkulu bir gece geçirdi.

Konserde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Öncelikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı milli mücadele ateşini yaktığı bu önemli günün 100. yıldönümünde burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Değerli sanatçılarımız Emre Aydın ve Hande Ünsal’a davetimizi kırmayıp bu akşam bizlerle oldukları için çok teşekkür ederim” dedi.

Etiketler
Kuşadası