Büyükçekmeceli dostları halk ozanı Aşık Veysel’i unutmadı

Büyükçekmece Belediyesi “İki Kapılı Hanın Büyük Aşığı” halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nu anma töreni gerçekleştirdi.

Büyükçekmeceli dostları halk ozanı Aşık Veysel’i unutmadı

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Sivaslılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen geceye Türk Halk Ozanı Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer katıldı.

Büyük Ozan’ın eserleri seslendirildi

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Anadolu Selçuklu Döneminin İzinde Çifte Minareli Medrese Eserleri” sergisinin açılışını gerçekleştiren sanatseverler daha sonra Bedia Muvahhit Gösteri Salonu’na geçerek Neslinay Çınar yönetimindeki Türk Halk Müziği konserine katıldı. Halk ozanı Aşık Veysel’i ölümünün 46. yıl dönümünde saygı ve özlemle anan Büyükçekmeceliler, büyük ozanın şiirlerini ve şarkılarını Büyükçekmece Belediyesi Türk Halk Müziği korosundan dinledi.

“Eğitimli toplumlar yaratmadığınız müddetçe hiçbir şey yapamazsınız”

Anma törenine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Büyük ozan, düşünür Aşık Veysel’in dizelerine baktığımızda müthiş bir entelektüel olduğunu görüyoruz. Görmeyen gözleri, o günün şartlarında eğitim alamamış bir insan ancak bugün ve gelecek bütün kuşakların müthiş ders alacakları tespitleri ortaya koyabilen büyük bir ozan. Rahmetli Veysel, eğitim, eğitim ve eğitim demiş. 20. asırdan bahsetmiş ‘Uyan Anadolu’ diyor. Anadolu’yu uyutmaya devam edeceksiniz ki devamlı iktidar olasınız. Bunu Konfüçyüs da söylemiş. ‘Cahil topluluklar siyasetçilerin veli nimetidir’ demiş. Eğer memleket, millet, ekonomi iyi gitmiyorsa tahlilini yapacaksınız. Demek ki bir sıkıntı var. Ne yaparsanız yapın, kimi getirirseniz getirin eğitim olmadığı sürece hiçbir şey yapamazsınız. Eğitimli toplumlar yaratamadığımız müddetçe, koca Aşık Veysel’in mısralarında koyduğu düşünceyi hayata aktaramadığınız sürece hiçbir şey yapamazsınız. Ruhu şad olsun. İnşallah bu ülkeyi rahmetli büyük ozanın mısralarında ifade ettiği gibi eğitecek idareciler yönetir.”

Etiketler
Büyükçekmece