Soner Çetin: Asıl bölücülük yapanlar insanları ayıranlardır

Çukurova Belediye Başkanı ve CHP'nin Çukurova Belediye Başkan adayı Soner Çetin, Yurt Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışında konuştu.

Soner Çetin: Asıl bölücülük yapanlar insanları ayıranlardır

Başkan Soner Çetin, proje açıklamak yerine boş konuşan ve iftira üzerine siyaset yapan rakiplerini sert şekilde eleştirdi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yurt Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışında CHP-İyi Parti ittifakına vurgu yaptı, bu birlikteliğin temelinin Adana’da atıldığını söyledi.

Tüm vatandaşların oyuna talip olduğunu belirten Başkan Çetin, “Asıl bölücülük yapanlar insanları diline, dinine, mezhebine göre ayıranlardır” dedi.

Millet İttifakı adaylarının gittiği her yerde projelerini anlattığını kaydeden Soner Çetin, “Ancak karşımızdaki adaylar hayal dünyasında yaşıyor. Yaptıkları ve yapacakları bir şey olmadığı için başka şeyler anlatıyor, yalan ve iftira üzerine siyaset yapıyor. Sen ne yapacaksın millete onu anlat” şeklinde konuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’de beka sorunu olmadığını belirterek, “31 Mart’ta belediye başkanı, meclis üyesi ve muhtar seçimi olacak. Karşımızdaki adaylar hayal dünyasında yaşamak yerine projelerini anlatsın” çağrısında bulundu.

Yurt Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışını yapan Başkan Soner Çetin, vatandaşların yoğun katılımı nedeniyle yine mitinge dönen törende yaptığı konuşmada, “Seçim bürosu açılışını mitinge çevirdiniz. Bu durum birçok şeyin göstergesidir. CHP-İyi Parti birlikteliğinin temelini Adana’da attık. Adaylığımız açıklandıktan sonra İyi Parti teşkilatları her zaman yanımızda oldu. Onların bu desteği bizim için çok önemli. Bu birlikteliğin ayak sesleri Torosları aştı, Ankara’ya ulaştı, tüm Türkiye’ye yayıldı” diye konuştu.

PROJE AÇIKLAYIN BOŞ KONUŞMAYIN

Başkan Çetin, Türkiye’nin iki partili bir sisteme doğru itilmeye çalışıldığını söyleyerek, koalisyonları bitireceklerini iddia edenlerin bunun tam tersini yaptığını vurguladı. Artık cumhuriyeti sevenlerin, Atatürk ilkelerini savunanların birbirine daha bağlı olması gerektiğini kaydeden Başkan Çetin, Millet İttifakının bu değerlerin korunması için oluşturulduğunu anlattı.

Başkan Çetin, proje anlatmak yerine iftira siyaseti yapan rakiplerine de çağrıda bulunarak, projelerini açıklamasını istedi. Soner Çetin şöyle devam etti:

BEKA DEĞİL ZEKA SORUNU VAR

“Karşımızda aday olanlar boş konuşuyor biz ise projelerimizi anlatıyoruz. Onlar hayal dünyasında yaşarken biz halkımıza hizmet götürüyoruz. Türkiye’de beka sorunu var diyorlar. Ben buna katılmıyorum. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin ‘Beka değil zeka sorunu var’ ifadesine katılıyorum. 1923’te Atatürk ve silah arkadaşları cumhuriyetin temelini öyle sağlam atmışlar ki bırakın yıkılması, sallanması bile mümkün değil.

ASIL BÖLÜCÜLER İNSANLARI AYIRANLARDIR

Asıl bölücülük yapanlar, insanlarımızı diline, dinine, mezhebine göre ayıranlardır. Savaşa gitmiyoruz sadece yerel seçime gidiyoruz. Bu seçimde başkomutan değil, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçeceğiz. Bundan dolayı Millet İttifakı’nın adayları yani CHP ve İyi Parti adayları gittiği her yerde proje anlatıyor, yapacaklarını açıklıyor. Onlar ise ne yapacakları konusunda hiçbir şey söyleyemiyor.”

Halkın hafızasının güçlü olduğunu, iyiyle kötüyü unutmadığını ve iyiyi ödüllendirirken kötüyü cezalandırdığını belirten Soner Çetin, “Biz toplumda yaşayan herkesin oyuna talibiz. Biz siyasi görüşü ne olursa olsun herkesle barış ve huzur içinde mutlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Biz hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyoruz. 31 Mart günü bizi birbirimize düşürmeyen çalışan, toplumun bir kesimini ötekileştirenlere şamar vurma, ders verme günüdür” dedi.

HİZMETLER SAYMAKLA BİTMİYOR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yurt ve Toros mahallesinde yaptıkları hizmetleri de şu şekilde sıraladı:

“2014 seçimlerine giderken projelerimizi açıklamıştık. 5 yıl içinde ne dediysek yaptık. Bazı ufak tefek eksiklerimiz oldu ama tüm vaadlerimizi yerine getirdik. Yapamadığımız ufak tefek şeyler ise bizim dışımızdaki gelişmeler nedeniyle yapılamadı. İnşallah ikinci dönemimizde onları da yapacağız.

Şu anda Toros ve Yurt mahallelerinin sınırındayız. Toros Mahallesi’ne 8 park, kreş, su oyunları parkı, engelliler için kapalı engelsiz havuz, emekli dinlenme evi yaptık. İkinci dönemimizde ikinci kreşi ve emekli dinlenme evini de yapacağız. Ayrıca mahallemize kütüphane de kazandıracağız.

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Yurt Mahallesine ise Atatürk Kadın Yaşam Köyü yaptık. Bu projemiz Türkiye’ye örnek olmuş bir hizmettir. 2 semt kreşi, 2 emekli dinlenme evini hizmete açtık. Çöpleri yerin altına alıp, mahalleye spor tesisleri açtık. İkinci dönemde üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için müjde vermek istiyorum; Atatürk Kadın Yaşam Köyü ile emekli dinlenme evinde üniversiteye hazırlık kursları açacağız.

Yurt Mahallesi sakinleri Pazar yeri istiyor biliyorum. Bu sorunun çözümü için size söz verdim. Belediye Meclisi’nden bununla ilgili de karar çıkardık. Ancak İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurdu ve meclis kararını iptal etti. Pazarcılar Odası ile istişare halindeyiz. Uzlaşacağız ve semt pazarını açacağız, size söz veriyorum.”

ÇUKUROVA AVRUPA KENTİ OLMUŞ

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Abdulkadir Yuvalı da konuşmasında Adana’da CHP-İYİ Parti birlikteliğinin Adana’nın aydınlık geleceğinin habercisi olduğunu söyledi.

İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boydavadaoğlu ise “Seyhan’da oturduğum için Çukurova’ya çok fazla gelemiyorum. Ama gördüm ki Çukurova bir Avrupa kenti olmuş. Elimizdeki değerlere sahip çıkalım ve 31 Mart’ta Soner Çetin’i yeniden belediye başkanı yapmak için çalışalım” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Soner Çetin, İyi Parti yöneticileri çok sayıda vatandaşın katılımıyla seçim bürosunun açılışı alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi.

Açılışa İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Akça, İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanı Rıfat Karabucak ve İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Enis Akyürek de katıldı.

Etiketler
Çukurova Seçim Soner Çetin