Kent Tarım'da eğitimler başladı

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evlerinde ilkbahar dönemi eğitimleri başladı. İlk derse farklı mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent Tarım'da eğitimler başladı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kent içinde tarım yapılabilmesi amacıyla ilkini 2015 yılında Mutlukent Mahallesi’nde ikincisini 2018 yılında Ata Mahallesi’nde hayata geçirdiği Kent Tarım Hobi Evlerinde ilkbahar dönemi eğitimleri başladı. İlk derse farklı mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayıtların tamamlanmasının ardından kursiyerler, 13 Şubat’ta Mutlukent Kent Tarım Hobi Evi, 14 Şubat’ta da Ata Kent Tarım Hobi Evi’nde ders başı yaptı. “Temel Sebze Yetiştiriciliği” eğitimlerine katılan Çankayalılar ilk derste, “Yerel Tohumun Önemi Nedir?” ve “Sebze Yetiştirmek için Ortam Nasıl Hazırlanır?” konuları hakkında bilgi aldı.

ÇANKAYALILAR ÜRETİM MUTLULUĞU YAŞIYOR

Kent Tarım ve Hobi Evlerinde Türkiye’ye örnek eğitimlerin verildiğini belirten Alper Taşdelen, “Çankaya Evlerimiz nasıl meslek edindirme ve hobi amaçlı kursların merkezi ise şimdi Kent Tarım Hobi Evlerimizde de kendi alanlarında birer merkez olarak hizmet veriyor. Toprakla uğraşmak isteyen bütün yurttaşlarımızın çok büyük ilgi gösterdiği tarım hobi evlerimiz halkımıza, üretimin mutluluğunu da yaşatıyor. Vatandaşlarımız burada öğrendikleri doğrultusunda ürettiklerini hasat zamanı topluyor ve kendi ürettiğini tüketmenin keyfini yaşıyor. Kent Tarım Hobi Evlerimizden dileyen vatandaşlarımız ücretsiz olarak yararlanabiliyor” diye konuştu.

MAYIS’A KADAR DEVAM

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen derslerde, “Sebze Yetiştirmek için Ortam Nasıl Hazırlanır?”, “Sebze Hastalıkları”, “Budama”, “Aşılama” ve “Evde Kompost Yapımı” gibi birçok konuda eğitimler verilecek. Yeni eğitim dönemi Mayıs sonuna kadar sürecek.

Etiketler
Çankaya