Okul yetmedi, sıra spor alanında Altınova’ya cezaevi yatırımı

CHP'li meclis üyesinden tepki: "Cezaevine 6 buçuk dönümlük alan yetmiyorsa, mahalle içinden gitsinler."

Okul yetmedi, sıra spor alanında Altınova’ya cezaevi yatırımı

OYA UĞRAL - AYVALIK / Altınova’da yerel yönetim ve bölge halkının itirazlarına rağmen okul binasının cezaevine çevrilmesine tepkiler sürerken, Adalet Bakanlığı ek yapılar için şimdi de imar planında kapalı spor salonu olarak kayıtlı arsayı istiyor.

Altınova’da 1995 yılında yurttaşların bağışlarıyla inşaatı tamamlanan 6400 metrekarelik kapalı alandaki hastane binası, uzun yıllar boş bırakılınca Ayvalık Belediyesi meclis kararıyla eğitim alanına çevrildi.

Binanın sağlık meslek lisesi olarak değerlendirilmesi planlanırken, Adalet Bakanlığı’nın talebi ile cezaevine tahsisi sağlandı.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer,Altınova’da mahalle içinde bulunan ve 14 Eylül İlköğretim Okuluna da 20 metre mesafede cezaevi yapılamayacağı gerekçesi ile karara karşı çıktı. AKP yöneticileri ise, cezaevinin belde ekonomisine katkı sağlayacağını savundu.

Adalet Bakanlığı’nın Altınova’da bir yıldır hizmet veren kadın açık cezaevi için yeni arsa talebinde bulunduğu belirtiliyor. Ayvalık Belediyesi imar planında kapalı spor salonu olarak kayıtlı yaklaşık 20 dönümlük arsanın yarısı kadar alanda, cezaevine ek binalar yapılacağı ifade edildi.

CEZAEVİ HUZURSUZ ETTİ

Cezaevinin yeni talebine itiraz ettiklerini dile getiren CHP’li meclis üyesi Ahmet Erkal,”Ayvalık ve Büyükşehir belediyelerinin ortak kararı ile eğitim alanı şeklinde protokolü imzalanan bina, zaten amaca aykırı kullanılıyor. Biz, beldemize turizm ve spor alanlarıyla ilgili yatırımlar beklerken, bakanlık cezaevine yeni yatırım planlıyor. Belediye olarak bu talebe kesinlikle karşıyız. Cezaevine 6 buçuk dönümlük alan yetmiyorsa, mahalle içinden gitsinler, Altınova dışında başka bir alana istedikleri kadar büyük bir bina yapsınlar. Ayrıca, cezaevinin beldemizin sosyal yapısını da bozmasından endişe ediyoruz”dedi.

Etiketler
Cezaevi Okul