Ebeveynler çocuklarıyla nasıl iletişim kurmalı?

Türkiye’nin yerel yönetimlerde en kapsamlı kreş hizmetini veren Çankaya Belediyesi, çocukların okulöncesi eğitimine tam destek veriyor.

Ebeveynler çocuklarıyla nasıl iletişim kurmalı?

Türkiye’nin yerel yönetimlerde en kapsamlı kreş hizmetini veren Çankaya Belediyesi, çocukların okulöncesi eğitimine tam destek veriyor.

Psikodrama Derneği ile işbirliği yapan Belediye, ebeveynlere çocuklarıyla iletişim kurmalarında doğru ve hatalı davranışları öğrenmelerini sağlayan etkinlik düzenledi.

Çankaya’ya 7 yeni kreş daha kazandırarak kreş sayısını 12’ye çıkaran Çankaya Belediyesi, çocukların okulöncesi eğitimine farklı etkinliklerle de destek veriyor. Belediye, Bu dönem Cebeci Çamlıtepe Mahallesi’nde açılışı yapılan, 120 çocuk kapasiteli Atlas Kreşinde ebeveynlere yönelik psikodrama etkinliği düzenledi. Anne ve babaların ilgiyle katıldığı etkinlikte Psikodrama Derneği üyeleri, çocuklarla doğru iletişim kurma yöntemlerini uygulamalı olarak anlattı.

“Aynada Çocuğum ve Ben” başlıklı çalışmayla, “Zor olduğu kadar keyifli anne ve baba rolleri içinde çocuğunuzla etkin iletişim kuruyor musunuz, Çocuğunuzu korumak, hayatını için yaptığınız davranışlarla ona zarar veriyor olabilir misiniz, Çocuğunuzla olan iletişim şeklinizin onun karakteri ve hayatı üzerindeki etkilerinin ne kadar farkındasınız” sorularına birlikte yanıtlar arandı.

Ebeveynlere, gündelik hayatın telaşı içinde, aceleyle düşünmeden, bazen de yanlış öğrenmeler sonucunda, iletişim örüntülerinin istenmeyen sonuçlara götürebildiğinin anlatıldığı etkinlikte, örtük ve açık mesajlar bütünü olan iletilerin özellikle çocuklarda nasıl karşılık bulduğu ve sonuçları diyaloglarla açıklandı. Etkinliğe ilgiyle katılan veliler, farklı davranışlarla iletişim kurabilme yollarını öğrenmekten memnun kaldılar.

Velilere yönelik çocuklarla iletişim desteği Çankaya Belediyesinin farklı kreşlerinde de devam edecek.

Etiketler
Okul Türkiye Çankaya